Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Prag Kalesi, Katolik Kilisesi’ne iade edildi

Prag Kalesi, Katolik Kilisesi’ne iade edildi

Prag Kalesi, Katolik Kilisesi’ne iade edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2549 Beğen : 0

Çek Cumhuriyeti Başkanlık Ofisi’nen de bulunduğu Prag Kalesi’nde Komünist dönemde el konular Katolik Kilisesi’ne ait mülkler iade edildi. Hükümet ve Katolik Kilisesi arasında uzun uğraşlar sonucunda, Prag Kalesi’nde bulunan Kilise’ye ait mülklerin geri verilmesi için Çek Cumhuraşkanı Milos Zeman ve Katolik Başepiskoposu Dominik Duka tarafından bir anlaşma imzalandı.

Kilise, iadesi yapılacak olacak olan taşınmazların üzerinde yüzde 20’lik söz hakkına sahipti. Roma Katolik Kilisesi, Prag Kalesi bölgesinde yer alan kiliseler için 2013’ün ortalarına doğru devlet ve kilise arasındaki mülkiyet yerleşimi yasasına bağlı olarak başvuru yaptı.

Başvurunun ardından geçtiğimiz yaz Başepiskopos Duka, Prag Belediye Ana Binası, All Saint Kilisesi ve Neo- Gotik Binalar olarak bilinen Mocker Evleri’nin geri iadesi için Devlet Başkanı ile bir araya geldi. Anlaşma sonrasında, Başpiskopos Duka, anlaşmanın en önemli noktasının kilise kanunlarına göre uygulanması olduğunu belirtti. Buna dayalı olarak anlaşmaya Komünist rejim tarafından el konulan kiliseler, ‘tekrardan el konulamaz’ maddesi konuldu.

Aziz George Manastırı’da bu anlaşmaya dahil olara manastırı tekrardan aldı. Manastır’ın bir kısmının Belediye Ana Binası olarak kullanılmasına rağmen, Kilise ve Belediye bu durumdan memnun.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler