Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rum Patriğinden Ayasofya Uyarısı

Rum Patriğinden Ayasofya Uyarısı

Rum Patriğinden Ayasofya Uyarısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2247 Beğen : 0

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ayasofya'nın camiye çevrilmesine karşı tavırlarının net olduğunu böyle bir hareketin tüm Hıristiyan dünyası tarafından tepkiyle karşılanacağını iddia etti.

Patrikhane'deki Aya Yorgi Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayin sonrası cemaate yaptığı konuşmasında Ayasofya'nın camiye çevrileceği iddialarına değinen Patrik Bartholomeos, Ortodoksluğun birincil kilisesi olan Patrikhane'nin Ayasofya ibadete açılacaksa, kuruluş amacına hizmet ederek açılması gerektiğini söyledi.

KARŞI DURMAKTAYIZ

Agos gazetesinden Yorgo Demir'in haberine göre; İstanbul'u ziyaret eden turistlerin başta Ayasofya olmak üzere birçok ören yeri ve anıtı gezmek fırsatını elde ettiklerini ifade eden Patrik Bartholomeos, "Ancak son dönemde Türk kamuoyunun bir kesiminde Ayasofya'nın camiye çevrilmesi yönünde bir meyil gözlemleniyor. Kilise olarak biz buna karşı durmaktayız. Bizimle beraber böyle bir olasılık karşısında tüm Hıristiyan dünyası mezhep farkı tanımaksızın yekvücut olup tepkisini ortaya koyacaktır" dedi.

EN KUTSAL DEĞERLERİMİZDENDİR

Patrik Bartholomeos, "Ayasofya'nın Tanrı'nın ibadetine açılması söz konusu ise mutlak surette Hıristiyan inancının ibadetine açılması gereklidir, zira kuruluş amacı, kilise olarak hizmet vermektir. Ayasofya'ya sahip çıkmaktayız, Ortodoks ve Helen dünyası olarak da bizim en kutsal değerlerimizdendir" diyerek sözlerini noktaladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler