Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus Kilisesi, Teofani Gecesi’nde Bütün Dünya Okyanuslarını Kutsadı

Rus Kilisesi, Teofani Gecesi’nde Bütün Dünya Okyanuslarını Kutsadı

Rus Kilisesi, Teofani Gecesi’nde Bütün Dünya Okyanuslarını Kutsadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1561 Beğen : 0

Hem Rusya’da hem de ötesinde hizmet veren Moskova Patrikhanesi din adamları tarafından, dünyanın dört tarihi okyanusunun suları, Teofani Gecesi’nde kutsandı.

Rahipler, suyun kutsanmasıda Ortodoks geleneğini izleyip sadece kiliselerde değil aynı zamanda Teofani Bayramı’nda açık olan Kutsal Kilise’de, Vaftizci Yahya’nın elinden Rabbimiz, Tanrı ve Kurtarıcı İsa Mesih’in vaftiz edilmesini kutlar.

Kuzey Kutup Okyanusu, Yakutistan’ın en kuzeydeki yerleşimi, Moskova’nın yaklaşık 3,000 mil kuzeydoğusunda, Tiksi köyünde kutsandı. Reykjavik’te bulunan Rus cemaat topluluğu Atlantik Okyanusu kıyılarında Peder Timothy Zolotusky suların büyük kutsamasıyla Teofani Bayramı’nı kutlanırken Pasifik Okyanusu Tayland’daki Siam Körfezi kıyılarında, Primorye’deki Novik Körfezi’nde (Japonya Denizi), ve Magadan İli (Okhotsk Denizi) Gertner Körfezi’nde de sular kutsandı. Hint Okyanusu, Archimandrite Alexander (Zarkeshev) başkanlığında uzun yıllar bir Rus Ortodoks topluluğu bulunduğu yerde, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Basra Körfezi bölgesinde de kutsandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler