Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Samandağı'nda 'Meryem Ana Yortusu' kutlandı

Samandağı'nda 'Meryem Ana Yortusu' kutlandı

Samandağı'nda 'Meryem Ana Yortusu' kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1259 Beğen : 0

Ülkemizin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Vakıflı Mahallesi'nde yaşayan Ermeni vatandaşlar, 'Meryem ana yortusu' nedeniyle kilisede ayin düzenledi. Ayinde dualar edildikten sonra getirilen üzümler ve yöresel yemek olan 'hirise' kutsandı, ardından vatandaşlara ikram edildi.

Meryem Ana Kilisesi'nde Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan ve kilise papazı Peder Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen ayinde, Ermeni vatandaşlar mum yakıp dünya barışı için dua etti. Meryem Ana'nın göğe yükselişini kutlayan Ermeni vatandaşlar, aynı zamanda bağ bozumu yaparak, üzümlerini kilise bahçesine getirip tüm yılın bereketi için dualar etti.

Ermenilerin üzüm oruçlarını da bozdukları bayramda Fransa, Almanya, Kanada ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek kiliseyi dolduran cemaate Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan tarafından kutsanan üzümler ikram edildi. Kazanlarda pişirilen bölgeye özel yemeklerden 'Hirise' de konuklara ikram edilen yiyecekler arasında yer aldı.

EN ŞENLİKLİ BAYRAMIMIZ
Kutlamalar sonrasında gazetecilere açıklama yapan Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıflı'nın Türkiye'nin tek Ermeni köyü olduğuna dikkat çekerekşunları söyledi:

"Vakıflı'da en şenlikli kutladığımız bayram bugünkü Meryem Ana Yortusudur. Meryem Ana Yortusu'nda üzümleri kutsarız. Kilisemizin de aynı zamanda isim günüdür ve 'Hirise' adını verdiğimiz adak yemeğimizi yaparız. Hirisemizi burada kilise bahçesinde olanlarla birlikte hep beraber yeriz ve bayramımızı kutlarız. Bugün kilise bahçemizde Ermenilerle birlikte Türk komşularımız, alevi komşularımız, sünni komşularımız hep beraber bu bayramı kutlamaktan mutluyuz. Her sene bu bayramı kutlama dileği ile herkese hoş geldiniz diyoruz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler