Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Sudan Hükümeti, El Koyduğu Kilise Mülklerini İade Etti

Sudan Hükümeti, El Koyduğu Kilise Mülklerini İade Etti

Sudan Hükümeti, El Koyduğu Kilise Mülklerini İade Etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1548 Beğen : 0

Sudan hükümeti, 24 Eylül Pazartesi günü el koyduğu 19 Sudan İsa Mesih Kilisesi (SCOC) mülkünü iade etti.

Bir Sudan mahkemesi, Ağustos ayında mülk müsaderelerinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi. World Watch Monitor’e göre, mahkeme Sudan hükümetine beş SCOC kilise liderine karşı açtığı davayı geri çekmesini emretti.

Greg Musselman, Şehitlerin Sesi Canada’ya, “Sudan hükümeti, mahkemede davayı gerçekten kaybetti, ki bu bir şekilde şaşırtıcıydı” dedi.

Sudan, şu anda Open Doors’un Dünya İzleme Listesi’nde Hristiyanlara karşı zulümde bulunan dördüncü ülke olarak yer alıyor.

Musselman, Sudan’ın diktatörlük altında yönetilen bir İslam ülkesi olduğunu ve birçok Hristiyan’ın hatta yabancıların bile eziyete maruz kaldığını belirtiyor. Çekoslovak bir arkadaşının Hartum’daki hapishanede bir yıldan fazla süre kaldığını ve ülkede casusluk yaptığı gerekçesiyle tutukladıklarını ifade etti.

Sudan hükümetini kilise mülklerini iade etmeyi kabul etmekteki motivasyonunun uluslararası politik baskılardan kaynaklanıyor olabileceğini, ABD’nin Teröre Destek Veren Devletler listesinden çıkarılmak ve Batı ile ilişkileri normale döndürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, insan hakları grupları Sudan’ın önemli ilerleme kaydetmediğini ve hâlâ çeşitli insan hakları ihlallerini sürdürdüğünü belirtiyor. Din özgürlüğünün kısıtlanması, Sudan hükümetinin halkını kontrol etme yöntemlerinden sadece bir tanesi.

Sudan İsa Mesih Kilisesi’ne ait mülkleriyle ilgili bu haber cesaret verici olsa da Sudan’da el konulan toprakları iade edilmeyen başka kiliseler de var.

Sudan İsa Mesih Kilisesi, “İster yasal binaları olsun ister evlerde ya da gece karanlıkta buluşuyor olsunlar. Tanrı’nın Egemenliğinin hala devam ettiğini biliyoruz. İnsanlar hala İsa Mesih’e geliyor. İnsanlar hala inanma yoluyla Mesih’in güçlü takipçileri oluyor. Bunlar, hükümetin yaptıklarından bağımsız olarak hala devam etmekte” diye belirtiyor.(mnnonline)


Etiketler : Sudan, Kilise, İade, SCOC,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler