Hıristiyan Haber

Surp Giragos'ta 3. Ayin Yapıldı

Surp Giragos'ta 3. Ayin Yapıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2674 Beğen : 0

Diyarbakır'da bulunan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde bu yıl 3'üncüsü yapılan isim ayininde barış için dualar edildi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, ayinde barış duaları yapıldığını belirterek, "Ben umuyor ve dua ediyorum ki; 'Barış süreci' başarıya ulaşır ve hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşarız" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 1376 yılında inşa edilen ve cemaatin 1980 sonrası göç etmesiyle harabeye dönen Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde 2012 yılında yapılan restorasyon ardından üçüncü ayin yapıldı. Türkiye'deki Ermeniler tarafından her yıl kiliselerin adına atıfla düzenlenen ayine yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı. Surg Giragos Kilisesi'nde yapılan yapılan isim ayinine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve ABD Adana İkinci Konsolosu James Michael Saxton Ruiz de katıldı.
Tarihi kulede bulunan çanın çalınması ile başlayan ayini Sahak Episkopos Maşalyan yönetti. Ayini düzenleyen rahipler arasında 3 kadın rahibenin bulunduğu da görüldü. Çözüm süreci, Mısır ve Suriye halkaları için yapılan duaların ardında ayine katılanlara ayvalı kavurma ve pilav ikram edildi. Ayine katılanlar mum yakarak dua ederken, kilise bahçesinde çok sayıda sivil polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler