Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Tartışmalı kiliseye 8 tonluk 'altın' kubbe

Tartışmalı kiliseye 8 tonluk 'altın' kubbe

Tartışmalı kiliseye 8 tonluk 'altın' kubbe
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2557 Beğen : 0

Fransa'nın başkenti Paris'te istihbarat merkezi olarak kullanılacağı iddia edilen yeni Rus Ortodoks kilisesine 8 tonluk altın kaplamalı ilk kubbesi yerleştirildi.

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 12 metre yüksekliğinde ve 8 ton ağırlığındaki altın kaplamalı kubbe vinçle konuldu.

Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek. Okul binası, kültür merkezinin de bulunduğu yerleşimin ekim ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Kilisenin bulunduğu 4 bin metrekarelik arazi 2010 yılında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde Rusya'ya satılmıştı. Satış ülkede tartışmalara neden olmuş ve kilisenin Rus istihbaratının bir merkezi olarak kullanılacağı iddia edilmişti

Sivil toplum kuruluşları da kilisenin yerden 37 metre yükseklikteki kubbesiyle Pariskentinin silüetini değiştireceği gerekçesiyle tepki göstermişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler