Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Vadili’de 40 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldı

Vadili’de 40 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldı

Vadili’de 40 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2354 Beğen : 0

Politis gazetesi, 400’den fazla Rum’un, Vadili’deki “Ayios Yeorgios Kilisesi”ndeki ayine katıldıklarını ve dua edip mum yaktıklarını yazdı.

Gazete, ayinin Güney Kıbrıs’taki İsveç Büyükelçiliği’nin girişimiyle yapıldığını ve ayine, İsveç Büyükelçisi Geroud Klas’ın da katıldığını kaydetti.

Habere göre ayini, Neapolis Piskoposu Porfirios, Peder Savvas Hacıyonas ile birlikte yönetti. Porfirios, ayinde yaptığı konuşmada, “adadaki iki toplum arasındaki meseleler çözülsün diye, ayine katılanlardan dualarını, Başpiskopos II. Hrisostomos ve Maronit, Latin ve Ermeni dini liderlerle birleştirerek, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’a bağışlamalarını” istedi.

DEĞİRMENLİK’TEKİ AYİN İÇİN KKTC MAKAMLARI TARAFINDAN İZİN VERİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, Değirmenlik’teki “Ayia Marina Kilisesi”nde yapılmak istenen ayin için KKTC makamlarınca izin verildiğini iddia etti.

Haberde, iznin, sözde “Değirmenlik Belediyesi”nin BM Barış Gücü (UNFICYP) aracılığıyla gösterdiği çabalar sonucu verildiği öne sürüldü.

Gazete, ayinin 6 Kasım’da yapılacağını yazdı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler