Hıristiyan Haber

Vatikan'a 1 milyon TL rüşvet

Vatikan'a 1 milyon TL rüşvet
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2725 Beğen : 0

Vatikan’ın, 22 yıl önce ölen ünlü bir gangsterin para karşılığı bir bazilikaya gömülmesini kabul ettiği iddia ediliyor. Olayla ilgili iddialarda Mehmet Ali Ağca'nın da adı geçiyor.

Roma’nın ünlü Magliana çetesinin liderinin ölümünün ardından, dul eşinin Vatikan’a 1 milyar liret (bugünün parasıyla 1 milyon TL’den fazla) teklif ettiği, Vatikan’ın da bu teklifi kabul ettiğine dair belgelerin ortaya çıktığı öne sürülüyor.

Katolik Kilisesi’nden bir kaynak Vatikan resmi haber ajansı ANSA’ya yaptığı açıklamada, “en başta gönülsüzlük gösterse de” dönemin Roma Piskopos Vekili Kardinal Ugo Poletti’nin “bu kadar büyük bir meblağ karşısında” Enrico De Pedis’in bazilikaya gömülmesine izin verdiğini söyledi.

Paranın, Vatikan’ın işlerinde ve gangsterin gömüldüğü St. Apollinare Bazilikası’nın restorasyonunda kullanıldığı söyleniyor.

MEZARI TAŞINDI
Gangster, 1990 yılında defnedildiği bazilikada papazların ve kardinallerin yanı başında yatıyor. Vatikan’ın henüz resmi olarak yanıt vermediği iddialara ve bu denli büyük bir suçlunun nasıl böyle kutsal bir yerde yattığına açıklık getirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 30 yıllık bir cinayet soruşturması kapsamında, Vatikan’ın De Pedis’le ilgili daha fazla eleştiriye maruz kalmamak adına gangsterin mezarını özel mozolesinden başka bir yere taşıdığı da ortaya çıkmıştı.

De Pedis’in çetesinin, 1983 yılında bir Vatikan yetkilisinin 15 yaşındaki kızı Emanuela Orlandi’yi kaçırıp öldürmüş olabileceği uzun zamandır tartışılıyordu.

GİZLİ İLİŞKİLERE Mİ KURBAN GİTTİ?
Vatikan üzerindeki baskılar bu ay başlarında Savcı Giancarlo Capaldo’nun, kilisenin üst düzey yöneticilerinin De Pedis’le Vatikan arasındaki ilişkileri gizlemeye çalıştığını öne sürmesi üzerine ortaya çıktı.

Capaldo, “Gerçeği bilen insanlar hala hayatta ve hala Vatikan’ın içindeler” dedi.

Bazıları Emanuela’nın babasının Vatikan Bankası’yla suç örgütleri arasındaki bağlantıyı bildiğini, küçük kızın da babasının sessizliğini sağlamak için kaçırdığını savunuyor.

Geçtiğimiz 20 yılda, Emanuela’nın De Pedis’in mezarına defnedildiği iddiaları sürekli gündeme geldi. Son olarak Emanuela’nın ağabeyi Pietro Orlandi, mezarın açılmasını istedi.

Son yıllarda birçok skandalın ağırlığı altında ezilen Vatikan iddiaları reddediyor.

MEHMET ALİ AĞCA BAĞLANTISI
De Pedis’in mezarının daha az dikkat çeken bir yere taşınması söz konusu. Mezarın yeni yeri önümüzdeki günlerde belli olacak. Emanuela’nın kemikleri mozolede bulunamasa bile nasıl kaybolduğuyla ilgili detaylar esrarını koruyacak.

Emanuela’nın kaybolmasıyla ilgili çok çeşitli teoriler var. Bunlar arasında Vatikan’ın en çok desteklediği teori, Magliana’nın Emanuela’yı Papa İkinci Jean Paul’e 1981 yılında suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca’yla takas etmek için Ağca’nın yandaşlarının isteğiyle kaçırmış olması.

Ancak İtalya’nın en büyük özel bankası Banco Ambrosiano’nun 1982’deki iflasında rol oynadığı iddia edilen Vatikan Bankası’nın eski Başkanı Paul Marcinkus’un suçlu olduğunu öne sürüyor.
(Independent)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler