Hıristiyan Haber

Vatikan'da ilginç protesto

Vatikan'da ilginç protesto
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2976 Beğen : 0

Son günlerde bünyesindeki ''Köstebek'' ya da bir diğer adıyla ''Vatileaks'' davasıyla gündeme gelen Vatikan, dün akşam saatlerinden bu yana enteresan bir eyleme sahne oluyor.

Marcello Di Finzio isimli 47 yaşındaki Triesteli işadamı, dün akşam saat 17.00 sularında, güvenlik noktalarından sorun yaşamadan geçerek kubbenin zirvesine ulaştı. Finzio, kubbenin en üstünde yer alan balkonunda da bariyerleri aşarak, kubbenin ön yüzeyindeki pencerelerine inmeyi başardı.

İş adamının burada, üzerinde ''Yardım edin!! Monti'ye yeter! Avrupa Birliği'ne yeter!! Çok ulusluğa yeter!! Bunlar bizi öldürüyor. Kalkınma mı? Bu bir sosyal kıyım'' yazılı büyük bir döviz açtı.

Vatikan yetkililerinin, İtalyan güvenlik birimleriyle duruma çözüm bulmak için temasta olduğu ifade edilirken, iş adamının kubbenin ön yüzeyinden nasıl kurtarılacağı merak konusu oldu.

Eylemcinin şu ana kadar iki bakanla telefonda konuştuğu, ancak bulunduğu yerden inmesi için ikna edilemediği basına yansıdı.

Gece bulunduğu dar alanda uyumak durumunda kalan Marcello Di Finzio, ''SKY TG 24'' kanalına telefonla bağlanarak, ''İntihar edecek kadar deli değilim. Sadece umutsuzum. Hükümet derhal sendika temsilcileriyle bir araya gelmeli. İtalya yeniden ayağa kalkmalı'' dedi.

Öte yandan, her çarşamba genel kabul oturumu yapan Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un bu etkinliğinin eylemin altında gerçekleşmesi ilginç görüntülere sahne oldu. İtalyan iş adamı Aziz Pietrus bazilikasının kubbesinde eylemini sürdürürken, hemen altındaki avluda ise Papa, binlerce kişiye hitap etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler