Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Vatikan’da Rahipler Meclisi toplandı

Vatikan’da Rahipler Meclisi toplandı

Vatikan’da Rahipler Meclisi toplandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2771 Beğen : 0

Katolik aleminin ruhani merkezi Vatikan'da, Katolik Kilisesi'ne bağlı rahipler, güncel ailevi konuları ele almak üzere olağanüstü toplandı.

Vatikan iki hafta boyunca önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Dünyanın hemen her bölgesinden gelen 191 rahip, 16 uzman, aralarında Müslüman biriyle evil de olmak üzere evil çiftlerin bulunduğu 250'ye yakın kişiden oluşan Sinod, Papa Franciscus'un çağrısıyla acil olarak, "ailevi konular" başlığı altında Katolik dünyasında zaman zaman gündeme gelen evlilik, evlilik öncesi cinsel yaşam, aileye ilişkin güncel sorunları ve Katolik Kilisesi'nin bunlara yaklaşımlarını ele almak üzere bir araya geldi.

Sinod'un açılışında konuşan Papa Franciscus, kötü kılavuzların ailelerin üstlerine taşıyamayacakları yükler bindirdiğini belirterek, Sinod üyelerine gerçek özgürlükle cömertçe ve mütevazi yaratıcılıkla çalışmaları çağrısında bulundu.

Tanrı'nın kendilerinden ailelerine sahip çıkmalarını istediğini kaydeden Papa, Sinod'un en iyi ya da en parlak fikri bulmak için yapılmadığını aksine Tanrı bağını ve sevgisini ekip yetiştirmek için olduğunu dile getirdi.

Sinod toplantılarının iki hafta süreceği açıklanırken, çıkacak sonucun Mart 2013'te Katolik aleminin ruhani lideri seçilen, o tarihten bu yana eşcinseller ve boşanma gibi konular üzerine ılımlı görüşler belirten Arjantinli Papa Bergoglio'nun "kilisedeki etkisi üzerine test olacağı" yorumları yapılıyor.

Ailevi konuları görüşmek üzere olağanüstü üçüncü kez toplanan Sinod'un, bu toplantılarının 19 Ekim'de yani Sinod'u kilisede kurumsal hale getiren Papa 6. Paulus'un kutsanacağı gün sona ereceği belirtildi.

Ekim 2015'te yeniden toplanacak Sinod'un bu konu üzerindeki bir senelik çalışma ve görüşler doğrultusunda hazırlanacak tavsiyeler listesini Papa'ya sunacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler