İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler 6.9'luk deprem bile semayı durduramadı

6.9'luk deprem bile semayı durduramadı

6.9'luk deprem bile semayı durduramadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2873 Beğen : 0

Türkiye’deki ilk ve tek resmi sema grubu olan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun Japonya’da sunduğu sema gösterisi sırasında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Semazenler depreme rağmen dönmeye devam edince Japonlar da salonu terk etmedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Japonya'da yaptıkları gösteriyi anlattı.

20 kişilik bir grupla Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak Japonya’da 24-28 Mart’ta iki program gerçekleştirdikleri aktaran Belviranlı, "ilkini 26 Mart’ta Tokyo’da, ikincisini ise 27 Mart’ta, geçen yıl büyük bir depremin ardından Tsunami’ye maruz kalan ve 20 bin kişinin hayatını kaybettiği Sendai şehrinde yaptık" dedi.

SEMA SIRASINDA DEPREM OLUNCA

Sendai'deki sema gösterisi sırasında 6.9 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini aktaran Belviranlı, o anlarda yaşananları şöyle aktardı;

”Sendai’deki programımız sırasında deprem oldu. İlahi takdir olduğu için programı kesmedik, o şekilde devam ettik. Depreme rağmen semazenlerimizin dönmeye devam etmesi Japonları duygulandırdı. Programa devam ettiğimizi gören Japon halkı da salonu terk etmedi. Salonda bin 200 davetli vardı.

Japonların, ’semazenler dönmeye devam ederek bizim için dua ettiler, kendilerine müteşekkiriz, çok duygulandık’ diye duygularını ifade etmeleri çok anlamlı. Japonlar, bu davranışımızdan dolayı bize takdirlerini ve teşekkürlerini sundular. Kendilerinin depremle yaşamaya alıştıklarını fakat bizim bu şekilde tepki vermeden programa devam etmemizin onlar tarafından çok müspet manada algılandığını gördük. Programımız üst seviyedeki katılımla izlendi.”

Semanın Japonya’da bu kadar büyük ilgi görmesi ve hayranlıkla izlenmesinin, Mevlana’nın hoşgörüsü ve insan sevgisini içeren mesajlarından kaynaklandığını düşündüklerini bildiren Belviranlı, ”Mevlana anma törenlerine ve Şeb-i Arus programlarına Japon turistlerin ilgisinin ve katılımının büyük olduğu biliniyor. Mevlana’ya bu kadar yoğun ilginin bulunduğu Japonya’da sema programlarını başarıyla gerçekleştirdiğimiz için çok gururluyuz” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler