İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD askeri raporuna göre başörtüsü 'pasif terörizm'

ABD askeri raporuna göre başörtüsü 'pasif terörizm'

ABD askeri raporuna göre başörtüsü 'pasif terörizm'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2741 Beğen : 0

ABD'nin askeri kaynakları tarafından yayınlanan bir raporda, başörtüsü pasif terörizm olarak tasvir edilirken, Müslüman gençlerin cinsel yoksunluğunun onları aşırılığa yönlendirdiği iddia edildi

ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı tarafından yayınlanan 'Şiddet ve Aşırıcılıkla Mücadele Raporu'nda Müslüman kadınların tarafından giyilen 'başörtüsü', pasif terörizm olarak nitelendirildi

Raporda yer alan yazıların çoğu bilimsel ve akademik geçmişi olan yazarlar tarafından kaleme alındı. "Radikal İslam'ı yenmek için stratejik plan" başlıklı ve içinde başörtüsü ile ilgili hezeyanların bulunduğu yazı, Dr. Tevfik Hamid isminde ve kendisinin eski bir 'radikal' olarak lanse eden kişi tarafından kaleme alındı. Dr. Tevfik Hamit, makalesinde akıllara zarar bir yorumlama getiriyor. Hamit, 'terörizm ile cinsel yoksunluğun bağlantılı' olduğunu ve 'terörizmle' dini giyinmek arasında ilişki olduğunu iddia ediyor. Tevfik Hamit makalesinde bu sonuçlara nasıl ulaştığına dair bir değerlendirme yapmıyor ama yaptığı yorumlar akademisyenler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan New York Üniversitesi İslam Araştırmaları Kürsürü profesörlerinden Arun Kundnani "Bu siyasal şiddetle hiçbir ilişkisi olmayan milyonlarca kadının şeytanlaştıran bir yorumdur." dedi. Kundnani ayrıca "Yayınlanan rapor ciddi belge niteliğindedir. Ancak Hamid'in iddiaları şiddete yönelten gerçek bir sebep olmaktan ziyade, ulusal güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir şeydir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tevfik Hamit'in makalenin çözüm bölümünde sunduğu tezlerde, "Şayet Müslüman gençlerin cinsel mahrumiyetleri ortadan kaldırılırsa, bu hayat yoksunluğu onları radikalleşmeye itmez" iddiasında bulundu.

Rapor 2011 yılında ABD Başkanı Barack Obama'nın 'ulusal aşırılığa karşı strateji' açıklamasının ardından Hava Kuvvetleri tarafından yayınlanmıştı. Öte yandan Ocak ayında başörtüsünü pasif terörizm olarak gören makale, Kamu İstihbaratı'nın web sitesinde tekrar çevirimiçi olarak yayınlandı. Rapor için yazılan bir önsözde "Raporda mevcut bilgiler, her zamankinden daha gerçekçidir" görüşüne yer verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler