İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD'de en hızlı büyüyen Müslüman topluluk Hispanikler

ABD'de en hızlı büyüyen Müslüman topluluk Hispanikler

ABD'de en hızlı büyüyen Müslüman topluluk Hispanikler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3079 Beğen : 0

ABD'de sayıları en hızlı artan Müslüman grup Hispanikler... Ülkedeki Müslümanların yüzde 4'ü Hispaniklerden oluşuyor

ABD’de son yıllarda Hispanik Müslümanların sayısı sürekli artıyor. Ülkede doğan her 10 çocuktan biri, Müslümanların ise yüzde 4’ünün Hispanik olduğu belirtiliyor.

Pew tarafından yapılan son araştırmada Hispanik ABD’li Müslümanlar konu alındı. Hispaniklerin Müslüman olma eğilimini inceleyen araştırmaya göre Amerika'da yaşayan Hispanik vatandaşlar ve İslam arasındaki ilişki bugüne kadar üç dalga şeklinde ilerledi.

Chicago Üniversite'sinde yapılan araştırmaya göre 1980-1990 arası gelişen ilk dalga siyahi insanlardan etkilenip İslam’ı seçen Hispaniklerden oluşuyor. İkinci dalganın ikiz kulelere düzenlenen saldırılar ile beraber İslam’a artan ilgiden kaynaklandığı düşünülüyor.

Üçüncü dalganın ise sosyalleşme temelli olduğu rapor ediliyor. Araştırma şirketine göre, Hispanik Müslümanların kurduğu çeşitli organizasyonlar sayesinde oluşan sosyalleşme ve kaynaşma ortamı da üçüncü dalgayı oluşturdu.

Florida eyaletinde yaşayan Hispanik bir Müslüman avukat olan Wilfredo Ruiz, “Araplarla aramızda çok eski zamanlara dayanan ortak bir geçmiş var. İspanyolcaya Arapçadan geçmiş dört bin kelime bulunuyor. Bu malesef öğretilmiyor, geçmişimizi bizden saklamaya çalışıyorlar" dedi.

Hispanik Nedir?

İspanik, Hispanik veya İspano, genel olarak İspanya'dan, İspanyollardan ve İspanyol kültüründen türemiş ya da bu kültürle ilgili anlamında kullanılan bir sözcüktür. Dile dayalı bir tanımlamadır ve ırksal bir aidiyet belirtmez.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler