İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD'de İslam'a karşı 'topyekün savaş' dersi

ABD'de İslam'a karşı 'topyekün savaş' dersi

ABD'de İslam'a karşı 'topyekün savaş' dersi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2824 Beğen : 0

ABD'nin en üst rütbeli askeri, Amerika'nın en yetkin askeri okulundaki İslam karşıtı dersi kınayarak "reddedilmesi gereken" bir olay olarak niteledi.

İlk olarak aylık Wired dergisinde ortaya çıkarılan bu ders haberi, Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'i kızdırmış olmalı.

Joint Forces Staff College adlı askeri okulda verilen derste subaylara ılımlı İslam diye bir şeyin sözkonusu olmadığı ve subayların bu dini düşman olarak görmeleri gerektiği öğretiliyordu.

Derste Müslümanlara karşı 'topyekün savaş' düşüncesi işleniyor, kutsal Mekke ve Medine kentlerine nükleer saldırı ile sivil halkın yeryüzünden kazınması önerileri getiriliyordu.

Pentagon, internet sitelerindeki kurs materyallerinin gerçek olduğunu doğruladı.

Bunlar, öğretilecek konuların sınırlarını zorlayan hasta ruhlu bir akademik alıştırma niyetiyle anlatılan şeyler değil, bu dersi veren askerin gerçek düşünceleriydi.

Bu nedenle General Dempsey, diğer askeri okullarda din hakkında öğretilen konulara dair kapsamlı bir soruşturma emri verdi.

Kıdemli subaylara yönelik sözkonusu ders, seçmeli olarak Virgina'nın Norfolk bölgesindeki bu askeri okulda bir yıl boyunca okutuldu.

General Dempsey bu dersi "din özgürlüğü ve kültürel farkındalık konusundaki hoşgörü değerlerine aykırı" olarak niteledi ve "reddedilmesi gereken ve akademik olarak sorumsuz" bir uygulama olduğunu söyledi.

Dersin içeriğinin ortaya çıkması ise bir öğrencinin şikayeti üzerine gerçekleşti.

Bu dersin nasıl onaylandığı ve müfredatın bir parçası haline geldiğini anlamak için bir soruşturma başlatıldı.

Bunun üzerine bir yarbay ders öğretmenliğinden alındı fakat şimdilik görevde kalmaya devam ediyor.

Pentagon bu ay sonunda bu konuyla ilgili kapmsamlı bir rapor bekliyor.

Fakat asıl şaşırtıcı olan şey, bu derse katılmış o kadar askerin bir tuhaflık olduğunu düşünüp de kimseye haber vermemiş olması.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler