İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD'de Müslümanlarla İslam karşıtlarının reklam savaşı

ABD'de Müslümanlarla İslam karşıtlarının reklam savaşı

ABD'de Müslümanlarla İslam karşıtlarının reklam savaşı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3049 Beğen : 0

ABD'de, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Savunması Girişimi kuruluşunun reklam savaşı ilginç bir hal aldı. Taraflar, otobüslere ve reklam panolarına astırdıkları yüksek maaliyetli reklamlar üzerinden bir polemik yürütüyor.

CAIR, son olarak birçok pano ve otobüse, bir Müslüman, bir Hristiyan ve bir Yahudi'nin yanyana durduğu ve Bakara Suresi, 62. ayetin yazılı olduğu bir reklam astırdı.

Daha önce de Nisan ayında, ABD'deki Müslümanlar Filistin için, İsrail'i kınayan bir reklam vermişlerdi. Bu reklamdan bir ay sonra, başında blog yazarı Pamela Geller'in bulunduğu Amerikan Özgürlük Savunması Girişimi, otobüslere ve reklam panolarına Filistin müftüsünün Adolf Hitler'le görüşmesinin resmini astırmıştı.

Bu reklamın üzerine CAIR başkanı Nihad Avad, 41 bin dolara bir ay boyunca otobüslerde ve panolarda asılı kalması için bir reklam afişi hazırlattı. Avad, reklamla ilgili yaptığı açıklamada, "Tartışmaktan çekinmeyiz ancak tartışmalarda bir kırmızı çizgi olur ve bu kırmızı çizgi nefret söylemidir. Geller, Müslümanlıkla Nazi anlayışını yanyana getirdiği reklamında bu çizgiyi aşmış, saygı ve etik kurallarının dışına çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra da, Bakara Suresi'nin 62. ayetinin yazılı olduğu reklam afişini tanıttı.

"Bakara 62: Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir)."

2012 yılında da benzer bir olay yaşanmış, Geller'in İslam karşıtı grubu 11 Eylül saldırılarını öne sürerek İslam karşıtı bir reklam yayınlamıştı. Bu reklamın üzerine CAIR de A'raf Suresi'nin 199. ayetinin yazılı bulunduğu bir afiş yayınlatmıştı.

"A'raf 199: Sen afyolunu tut, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir."

ABD'de afişler üzerinden yürütülen reklam savaşından en çok reklam firmalarının memnun oldukları yorumları yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler