İslami Haberler

Aklına esen cami yaptıramayacak!

Aklına esen cami yaptıramayacak!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3193 Beğen : 0
Diyanet İşleri Başkanlığı, “çağdaş cami projeleriyle cami kavramını yeniden şekillendirilecek” Diyanet İşleri Başkanlığı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanacak protokol gereğince bundan sonra yapılacak cami projeleri, kurulacak bu komisyondan onay almak zorunda...

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında çok yakında imzalanacak protokol gereğince bundan sonra yapılacak cami projeleri, kurulacak bu komisyondan onay almak zorunda.

Habertürk Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç’ın hazırlayıp sunduğu programda, hemen herkesin muzdarip olduğu, ancak üzerinde ne yazık ki pek durulmayan ya da durulamayan çirkin cami mimarisi konuşuldu.

"CAMİ KONDULARA İZİN YOK"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Gecekondu gibi cami kondular yapıldı. Herkes istediği yere istediği camiyi yapamayacak, artık sıkı kontroller getireceğiz” dedi. Yılmaz, 83 bin caminin büyük bir bölümü, tarihi örneklerinin kötü birer kopyası olmasından, ibadet mekanlarının naif, estetik, işlevsellik ve geometrik kurgu gibi kavramlardan uzak olmasından yakındı.

ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, “Artık herkes gelişigüzel cami yapamayacak, cami projeleri komisyon tarafından onaylanmak zorunda” dedi. Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Selçuk Mülayim de “Kubbe camide şart değil; artık özgün cami mimarisi oluşturmanın vakti. Gerçi çok geç kaldık” şeklinde konuştu.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler