İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanların yarısı, İslam karşıtlarına sempati duyuyor

Almanların yarısı, İslam karşıtlarına sempati duyuyor

Almanların yarısı, İslam karşıtlarına sempati duyuyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2584 Beğen : 0

Almanya'da her iki kişiden birinin, radikal İslamcılığın artmasından kaygı duyduğu ve İslam karşıtı grup Pegida'ya sempati gösterdiği bildirildi.

Almanya'nın özellikle doğudaki şehirlerinde binlerce kişiyi sokaklara dökmeyi başaran İslam düşmanı Pegida'nın halk arasında sempati ile karşılandığı bildirildi. 'Zeit Online' gazetesinin 'YouGov' isimli anket kurumuna yaptırdığı araştırmaya göre, Alman halkının yüzde 49'u İslam karşıtı gösterileri anlayışla karşılıyor. Kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 30'u bu gösterileri tam olarak anlayışla karşıladıklarını, yüzde 19'u da gösterileri onayladıklarını belirtti. Yüzde 23'ü ise bu gösterilere karşı olduklarını bildirdiler.

Pegida adı verilen İslam düşmanı gösterileri düzenleyenler, Akşam ülkesinin İslamlaşmasına karşı Avrupalı vatanseverler olduklarını iddia ediyorlar, yabancı suçlulara karşı uyarıda bulunarak, Akşam ülkesinin kültür ve değerlerini kaybettiğini öne sürüyorlar. Almanya Kuzey Ren Westfalya İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, Pegida gösterilerini düzenleyenlerin 'takım elbiseli ırkçılar' olduklarını söylemişti.

Almanya'da radikal İslamcılığa karşı genel olarak büyük bir endişe duyulduğu, kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 73'ünün radikal İslamcılığın artmasından korktuğu kaydedildi. Araştırmada yaşları 55'in üzerinde olan Almanların yüzde 78'inin radikal İslam'dan korktukları belirlendi. Ancak yaşları 18 ile 24 arasında olanlardan da yüzde 66'sı aynı endişeyi taşıdıklarını söyledi.

YouGov'un araştırmasına göre, Almanların çoğunluğu ülkeye çok sayıda mülteci gelmesinden de memnun değil. Bu yılın sonuna kadar Almanya'ya gelen mülteci sayısının 200 bini bulması bekleniyor. Kendilerine soru yöneltilenlerin yüzde 59'u, Almanya'ya çok fazla mı, yoksa az mülteci mi geldi sorusuna 'evet çok fazla' cevabı verdiği bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler