İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da Müslümanlar Bonn'daki şiddeti kınadı

Almanya'da Müslümanlar Bonn'daki şiddeti kınadı

Almanya'da Müslümanlar Bonn'daki şiddeti kınadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3161 Beğen : 0

Almanya'nın Bonn şehrinde hafta sonu ırkçı parti Pro NRW'nin, Kral Fahd Akademisi önünde yaptığı gösteride Peygamberimize hakaret içeren karikatürü göstermesinden sonra tepki gösteren 'selefi' adı verilen gruptan bazı kişiler, kendilerini engellemek isteyen polisle çatışmaya girmişti. Olayda 29 polis yaralandı, üçü bıçaklandığı için hastahaneye kaldırıldı. Polisleri bıçaklayan kişi gözaltına alındı, hakkında soruşturma başlatıldı.

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD, Bonn'da yaşanan şiddet olaylarını kınayarak, şiddet gösteren gruba mesefali olduğunu bildirdi. ZMD Genel Sekreteri Nurhan Soykan, Köln'de yaptığı basın açıklamasında, her ne şekilde olursa olsun gösterilerde şiddet kullanılmasını kınadıklarını söyledi. Polise saldıran şiddet yanlısı Müslümanlara karşı mesafeli olduklarını belirten Soykan, ırkçı partinin provokasyonlarına şiddetle tepki göstermenin barış sever Müslümanlara yakışmadığını ve ırkçı partinin işine yaradığını kaydetti.

Soykan, şimdiye kadar Almanya'daki tüm camilerin, ırkçı parti Pro NRW'nin kışkırtmalarına, insana saygı duymayan saldırılarına karşı 'onurlu, sabırlı ve illegal tepkilere yer vermeden bir duruş gösterdiğini ifade ederek, siyaset ve adalet çevrelerinden de tüm hukuki imkanların kullanılarak ırkçılığın yayılmasına ve toplumda normal hale gelmesine engel olmalarını talep etti.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi KRM de ırkçı parti Pro NRW'nin kışkırtmaları karşısında her türlü şiddet içeren tepkiye karşı olduklarını bildirdi. Dönem sözcüsü Ali Kızılkaya, şiddetin hiçbir şekilde hoşgörü ile karşılanamayacağını belirterek, yaralanan polislere acil şifa diledi.

Kızılkaya, Bonn'da gösterilen şiddeti kınayarak, ırkçı provokatörlere karşı Kur'an'ın prensiplerine uygun olarak tepki gösterilmesini, 'İyi ile kötü hiçbir zaman bir değildir. Kötülüğü en iyi bir şekilde başından sav!' (Sure 41, Ayet 34) manasındaki ayete uygun hareket edilmesini söyledi.

KARİKATÜR KIŞKIRTMASINA MAHKEME İZNİ

İslam karşıtı ve ırkçı parti Pro NRW'nin hafta sonu Kuzey Ren Westfalya eyaletinde yapılacak parlamento seçiminde daha çok dikkat çekebilmek için başlattığı cami önlerindeki kışkırtıcı gösterileri dün Bielefeld, Münster ve Hagen'da yapılırken bugün de Düren ve Köln'de yapılıyor.

NRW'nin Minden ve Arnsberg şehirlerinde Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger'in tüm çabalarına rağmen idari mahkemeler ırkçı Pro NRW'nin Peygamberimize hakaret içeren karikatürleri göstermesine izin verdi. Karikatürlerin gösterilmesinde bir sakınca görmeyen yargıçlar, dün Bonn'da çıkan olayların dışında diğer yerlerdeki gösterilerde herhangi bir çatışma yaşanmadığından, Anayasa'nın toplantı ve düşünce özgürlüğü prensibine uygun olarak ırkçılara karikatür gösterme izni verildiğini bildirdiler.

MUHAFAZAK İÇİŞLERİ BAKANLARI 'SELEFİ' GRUBA SERT CEZA İSTİYOR

Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Hristiyan Demokrat Parti CDU'dan Uwe Schünemann, Bild gazetesine verdiği demeçte Bonn'da yaşanan şiddet olaylarının 'selefi' grubun hiç de dindar olmadığını, dindarlık maskesi altında 'çıplak bir şiddet'in bulunduğunu söyledi. Selefi grubun ortaya koyduğu şiddetin Almanya'daki barış sever Müslümanların ve özgürlükçü demokrasinin yüzüne vurulmuş bir tokat olduğunu belirtti.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Hristiyan Sosyal Demokrat Parti CSU'lu Joachim Herrmann da, Bild gazetesine verdiği demeçte, 'Irkçı parti Pro NRW'nin İslam'a hakaret içeren karikatürlerle yaptığı gösterileri ne kadar kınıyorsak, bunlara karşı gösterilen intikam tepkilerine de sabredemeyiz. Bizde hukuk devleti geçerlidir, İslamcı ferdi ceza değil.' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler