İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da Müslümanların kimliklerini alma planı

Almanya'da Müslümanların kimliklerini alma planı

Almanya'da Müslümanların kimliklerini alma planı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2561 Beğen : 0

Almanya içişleri bakanları, Suriye'den geri dönen Müslümanlardan terörist zanlısı olanların, ülkede rahatça dolaşmalarını engellemek için kimliklerini almayı planlıyorlar.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir Yahudi müzesine yapılan saldırıdan sonra olayın sorumlusu olduğu iddiasıyla Fransız vatandaşı bir Müslüman yakalanmış ve bu kişinin Suriye'de El-Kaide ile birlikte savaştığı bildirilmişti. Daha sonra biraraya gelen AB ülkeleri içişleri bakanları, Avrupa'da İslamcılara karşı ortak bir engelleme projesi uygulayacaklarını açıkladılar.

Almanya Federal İçişleri Bakanı ve eyalet içişleri bakanları da Suriye'den ülkeye geri dönen cihadcı Müslümanlara karşı birlikte hareket etme kararı aldılar. Alman basınında yeralan haberlerde ortak hazırlanan projeyle, Suriye'den Almanya'ya dönüp, terör eylemi yapabileceği zannedilen kişilerin, burada rahat dolaşımını engellemek için ellerinden kimliklerinin alınabileceği bildirildi.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Brüksel'deki Yahudi müzesine yapılan saldırıya işaret ederek, daha önce soyut gibi görünen tehlikenin artık somut hale geldiğini, Alman içişleri bakanları olarak yeni bir çalışma grubu görevlendirdiklerini, kimlik hakkı konusunda yapılabilecek değişikliklerin bu grup tarafından araştırılacağını söyledi. De Maiziere, yapılacak değişikliklerin 'orantılı ve anayasaya uygun' olmasına dikkat edileceğini vurguladı.

Almanya İçişleri Bakanları Konferansı Başkanı Ralf Jaeger, kimlik alımlarının asıl hedefinin Suriye'ye gidişleri engellemek olduğunu, bu bölgeye gidişlerin Almanya için endişe verici olduğunu söyledi. Jaeger, kimlikleri alınan kişilerin Suriye'den tekrar Almanya'ya geri dönmelerinin çok zor olacağını belirtti. Kuzey Ren-Westfalya NRW Eyalet İçişleri Bakanı Jaeger, bu şekilde Suriye'den dönen Alman vatandaşlarına da Almanya'ya giriş yasağı getirilmesini düşündüklerini bildirdi.

Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen'in bildirdiğine göre, Suriye'de savaşın başlamasından sonra oraya giden yaklaşık 100 kişi, Almanya'ya geri döndü. Bunlardan yaklaşık onbeşinin aktif olarak savaşa katıldığı tahmin ediliyor.

Bu kişilerin dönüş yoluna işaret eden Federal İçişleri Bakanı De Maiziere, bölgedeki istihbarat kurumlarıyla ortak çalışmanın önemine değindi. Bu konuda yalnızca AB ülkeleri arasında değil, Türkiye ve ABD'nin de yardımlarının çok önemli olduğunu kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler