İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da selefiliğe karşı dernek kuruldu

Almanya'da selefiliğe karşı dernek kuruldu

Almanya'da selefiliğe karşı dernek kuruldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2368 Beğen : 0

Almanya'da neoselefist İslamcılığı engellemek amacıyla 'beRATen' isimli, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ve 'Şura'nın da katıldığı bir dernek kuruldu.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaletinde, neoselefist olarak adlandırılan radikal İslamcılığın engellenmesi amacıyla Eyalet Sosyal Bakanlığının önderliğinde 'beRATen' adı verilen bir dernek kuruldu. Derneğe Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB ve 'SCHURA' adı verilen bir başka birlik ile Osnabrück Üniversitesi de katıldı.

Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal Bakanı Cornelia Rundt, derneğin ailelere yardım etmek için önemli bir araç olacağını, gençleri 'nefret vaizlerinin ve cihadistlerin insanları hor gören ideolojileri'nin etkisinden koruyacağını söyledi. Rundt, öncelikle selefi gruplara katılmış gençlere yardım çalışması yapılacağını bildirdi.

Eyalet Sosyal Bakanı Rundt, DİTİB ve Şura ile bu konuda anlaşabilmiş olmanın sevindirici olduğunu, bu çalışmanın, sebepsiz yere camilere polis kontrolü yapmak ve aşırılık çek listeleriyle tüm Müslümanları zan altında bırakmaktan daha iyi olduğunu vurguladı.

KAYIP ARANIYOR ÇALIŞMASININ FARKLI VERSİYONU

Almanya'da daha önce de 2012 yılının Eylül ayında Federal İçişleri Bakanlığı tarafından başta DİTİB olmak üzere bazı Müslüman kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma başlatılarak, 'Kayıp aranıyor' anlamında 'Vermisst' başlıklı afişler, değişik yerlere asılmıştı. Bu çalışmayla da 'beRATen'in planladığı gibi, Müslüman gençlerin radikalleşmesinin engellenmesi amaçlanıyordu.

Hamburg ve Bonn şehirlerinde yapılan ilk denemeler sonucu değişik çevrelerden büyük tepki gelmesi üzerine afişler kalıdırılmış, bir daha da kullanılmamıştı. Federal İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen İslam Konferansı'na katılan temsilcilerin büyük kısmı, afişlerin asılmasına tepki göstererek, Bakanlıkla ortak çalışmalarına son verdiklerini bildirmişlerdi. Federal İçişleri Bakanlığı da bunun üzerine bu çalışma planının 2012 Ocak ayında yapılan İslam Konferansında Müslüman kuruluşlarla ortaklaşa hazırlandığını duyurdu.

Aşağı Saksonya Eyaletinde kurulan 'beRATen' derneğinin ve dernekte çalışacak olan danışmanların masrafları Eyalet yönetimi tarafından karşılanacak. Almanya'nın diğer eyaletlerinde de benzer çalışmalar yapılıyor. Federal İçişleri Bakanı ve eyalet içişleri bakanlarının bugün yapacağı toplantıda da öncelikle 'İslamcı terör' ve selefi gruplara karşı nasıl mücadele edilebileceği konusunun ele alınacağı bildirildi.

'beRATen' hakkında bir açıklama yapan DİTİB Aşağı Saksonya Eyalet Teşkilatı Başkanı Yılmaz Kılıç, ailesinde radikalleşmiş bir üyesi bulunanların, haklarındaki bilgilerin istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma'ya verileceği yönünde hiçbir korkuya kapılmamaları gerektiğini, derneğin İslami kuruluşlar tarafından yönetilerek bağımsız olacağını söyledi.

Ddevlet tarafından büyük destek gören Şura Genel Başkanı Avni Altıner de problemin bir toplum sorunu olarak Eyalet Sosyal Bakanlığı tarafından üstlenilmesinden memnun olduklarını, ayrıca Eyalet yönetiminin Müslümanlara saygıyla davranmasından da sevinç duyduklarını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler