İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Altı çocuklu anneye 'niyet' hapsi

Altı çocuklu anneye 'niyet' hapsi

Altı çocuklu anneye 'niyet' hapsi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2611 Beğen : 0

İngiltere'de bir mahkeme, yazdığı makaleler ve cep telefonundaki fotoğraflardan yola çıkarak "cihada niyetli" diyerek 6 çocuklu anneyi 5 yıl hapse mahkum etti

İngiltere'de Facebook üzerinden yazdığı yazılar nedeniyle 6 çocuk sahibi Müslüman bir kadın "Cihada teşvik" suçlamasıyla 5 yıl hapse mahkum edildi.

Altı çocuk annesi İngiltere vatandaşı Runa Khan, Londra'nın 50 kilometre kuzeyinde kalan Luton'daki evinde, sosyal medya üzerinden yazdığı yazılar nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra da mahkemeye çıkarılan 35 yaşındaki kadın, "cihada teşvik" suçlmasıyla tutuklandı.

BBC Türkçe'de yer alan iddiaya göre, Khan ayrıca Facebook'ta tanıştığı ve gizli polis olduğunu bilmediği birine, Suriye'ye kaçması için yol göstermiş ve detaylı bilgi vermişti.

Polis mahkemeye, Khan'ın çocuklarının silah ve kılıç tutarken fotoğraflarını bulduğunu iddiasında bulundu.

Annenin telefonunda iki yaşındaki oğlunun başında türban, elinde oyuncak tüfek olan bir fotoğrafının bulunduğu öğrenildi.

Hakim, bu fotoğrafların "tek bir hakkaniyetli açıklamasının" bulunduğu, bunun da "Khan'ın başkalarını radikalleştirme niyeti olduğu" yorumunu yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler