İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Atatürk rozetiyle namaz kılınmaz

Atatürk rozetiyle namaz kılınmaz

Atatürk rozetiyle namaz kılınmaz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3162 Beğen : 0

Ordu'nun merkeze bağlı Akkise Köyü'nde oturan emekli öğretmen 57 yaşındaki Yalçın Kılıçkaya, cami imamı Fazlı Şahin'in karşı çıkmasına karşın camiye yakasında Atatürk rozetiyle gidiyor.

Ordu'nun merkeze bağlı Akkise Köyü'nde yaşayan ve 28 yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Yalçın Kılıçkaya, gittiği Akkise Köyü Merkez Camii''ne gidince karşılaştığı imam Fazlı Şahin'in kendisini durdurduğunu söyledi. Kılıçkaya, şunları anlattı: "İmam, 'Atatürk rozetini çıkart, namazın kabul olmaz. Çıkarmazsan, cemaatin namazı da lekelenir, onlarınki de kabul olmaz' dedi. Kendisine 'Ben sonra çıkartırım' dedim. Kendisi çıkartmak için hareket etti. Bunun üzerine rozeti çıkarttım cebime koydum, namazımı kıldım." Bu olayın ardından köydeki gençlerin imam Fazlı Şahin'e tepki gösterdiğini söyleyen Yalçın Kılıçkaya, "İmam bir hafta sonra özür diledi, tekrar ben de Atatürk rozetiyle girdim camiye. Bugüne kadar geçen 4 ay içerisinde de rozetle camiye gidiyorum" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ordu Valiliği İl Müftülüğü, iddianın duyulması üzerine geçen hafta soruşturma açılması talimatını verdi. Akkise Köyü Merkez Cami İmamı Fazlı Şahin konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise, "Olayı öğrendikten sonra valilikten soruşturma oluru aldık. Şu anda soruşturma yapılıyor. Hem görevli imam arkadaşımızı, hem de köydeki cemaatin bilgisine başvuruluyor. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından detaylı olarak bilgiyi verebilirim" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler