İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Ayakkabıdan Kurban Olurmu Tartışması

Ayakkabıdan Kurban Olurmu Tartışması

Ayakkabıdan Kurban Olurmu Tartışması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 3901 Beğen : 0

Zekeriya Beyaz, canlı yayında 'Ayakkabıdan kurban olur' deyince tartışma çıktı, tartışma çıkınca da 'Terbiyesizlik' yapıyorsunuz deyip canlı yayını terk etti

Sunuculuğunu Tahir Sarıkaya'nın yaptığı ekranların farklı sabah haber programı “Uyan Türkiyem” ilginç bir polemiğe sahne oldu.

Canlı yayında Zekeriya Beyaz ve Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu arasında “kurban” tartışması yaşandı. Abdulkadir Şehitoğlu canlı yayında yaklaşan Kurban Bayramı 'yle ilgili sorulara yanıt verirken, Zekeriya Beyaz canlı yayına bağlandı.

Zekeriya Beyaz İslam 'da şekilcilik olduğunu ifade ederek “Hac 'da binlerce kurban kesiliyor. 2 saat sonra bu kurbanlar sıcaktan leş oluyor. Kurbanda mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yoktur.

AYAKKABINDAN DA KURBAN OLUR

Daha önceleri “Tavuktan kurban olur” çıkışıyla konuşan Zekeriya Beyaz Beyaz Tv ekranlarında yine ezber bozdu. Ayakkabıdan da kurban olacağını kaydeden Zekeriya “Beyaz “50 çift ayakkabı da Kurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabıda verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurban kesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu.” dedi.

ŞAMATA YAPIYORSUNUZ!
Sunucu Tahir Sarıkaya 'nın ısrarla “Tavuktan kurban olur mu?” sorusunu soruması üzerine canlı yayında zıvanadan çıkan Zekeriya Beyaz “Şamata yapmak istiyorsunuz. Kapatıyorum, terbiyesizlik yapıyorsunuz” dedi ve telefonu kapatarak canlı yayını terk etti.

RUH HASTASI OLMUŞ

Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu ise Zekeriya Beyaz 'ın sözlerine tepki göstererek “Zekeriya Hoca Kurban 'la sadakayı karıştırıyor. Ne ilmi var ne de alimliği… Ona profesörlük verene de yazıklar olsun. Zekeriya Beyaz hocamız Kurban anlamında psikolojik ruh hastası olmuş.” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • murat yılmaz

    murat yılmaz

    ben zekeriya hocamıza katılıyorum.bügün kurban kesmek adına hayvanlara eziyet ediliyor.amaç nedir dinimizde yılda bir kere bile et yiyemeyen insanlara yardımdır.eee o zaman para ver veya ihtiyacı olan bir şey al fakire ver ayni kapıya çıkmaz mı illa hayvan alıp kesmek mi lazım.

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler