İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Ayasofya'daki sergiye 450 bin ziyaretçi

Ayasofya'daki sergiye 450 bin ziyaretçi

Ayasofya'daki sergiye 450 bin ziyaretçi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2867 Beğen : 0

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ayasofya'da ziyarete açılan Türkiye'nin en büyük Hilye-i Şerif Sergisi 'Lisan-ı hat ile Aşkı Nebi' bir ay içerisinde 450 bin ziyaretçiye ulaşarak rekor kırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanarak Ayasofya'da 15 Mayıs tarihine kadar devam edeceği açıklanan 'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi' Hilye-i Şerif Sergisi'nin süresi, yoğun ilgi ve istek üzerine 15 Haziran'a kadar uzatıldı.

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in fiziksel özelliklerinin anlatıldığı metinlerin hat sanatıyla birleştirildiği eserlerin yer aldığı Hilye-i Şerif Sergisi, Ayasofya'da düzenlenen ilk ve Türkiye'nin en büyük Hilye-i Şerif Sergisi olması yönüyle de ayrı bir önem taşıyor.

13 Nisan'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla açılan sergiyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etmişti. Sergide Mehmet Çebi Koleksiyonu'ndan seçme eserler yer alıyor



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler