İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler BAE'de İslamcı kraliyet üyesine gözaltı

BAE'de İslamcı kraliyet üyesine gözaltı

BAE'de İslamcı kraliyet üyesine gözaltı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2655 Beğen : 0

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Ras al-Khaimah Emirliği'nde iktidar ailesinin üst düzey bir üyesi, hükümdarın sarayında gözaltında tutuluyor.

Şeyh Sultan el-Kassimi'nin oğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nde İslamcılar üzerindeki kısıtlamaların bir yansıması olarak babasının gözaltına alındığını söyledi.

Üyeleri güvenlik güçlerinin hedefinde olan İslamcı bir grubun başkanlığını yaptığı belirtilen El Kassimi'nin emirliğin hükümdarının kuzeni olduğu kaydedildi. Geçtiğimiz Cuma gecesi silahlı kişiler tarafından evinden alındığı ve o zamandan beri hükümdarın sarayında tutulduğu söylenen El Kassimi'nin tutuklandığı iddia edilmişti.

Oğlu Abdullah, "babam Cuma gecesi gözaltına alındı. Silahlı adamlar eve geldiğinde şaşırdık. Onu Şeyh Suud el-Kassimi'nin sarayına götürdüler" dedi.

Sultan el-Kassimi'nin silahlı korumaların beklediği kilitli bir odada tek başına tutulduğu da ifade edildi.

EL ISLAH GRUBU

İslamcı El-Islah (Reform) grubunun başkanı olan Şeyh Sultan'ın Ulusal Konsey'e daha fazla yetki verilmesini talep eden çağrılarından sonra gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Dünyanın önde gelen petrol ihracatçısı ülkelerinden BAE, geçen yıldan bu yana dört Arap lideri deviren protestoları, kısmen "beşikten-mezara sosyal yardım" sistemi sayesinde atlatırken, Ulusal Konsey'e daha fazla yetki verilmesini isteyen altı İslamcı eylemcinin vatandaşlığı iptal edilmişti.

El-Islah grubu üyesi altı kişi, iki hafta içinde yeni bir vatandaşlık bulmaları için hazırlanan deklarasyonu imzalamayı reddedince bu ayın başlarında gözaltına alındı.

Dubai ve Abu Dabi'yi de içeren Ras al-Khaimah Emirliği, yedi üyeli BAE federasyonun İslamcı grupların en etkili olduğu yerlerden biri.. Emirlik, dünya petrol ticaretinin yüzde 40'ının geçtiği Hürmüz Boğazı yakınlarında bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler