İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Belarus'ta kimliklerde başörtülü fotoğraf yasağı

Belarus'ta kimliklerde başörtülü fotoğraf yasağı

Belarus'ta kimliklerde başörtülü fotoğraf yasağı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 6184 Beğen : 0

Belarus’ta da Müslüman kadınların kimlik belgesi için başörtülü fotoğraf vermesi yasaklandı. Ülkenin başkenti Minsk’te hükümete bağlı Dinler ve Milletler Komiserliği Dinlerarası Konseyi olağan toplantısında çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında Müslüman kadınları yakından ilgilendiren kimlik belgelerinde başı açık fotoğraf zorunluluğu da yer alıyor.

Belarus İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Dairesi Başkanı Dmitry Levchenko şapka ve başörtüsü ile çekilmiş fotoğraflarla kimlik belgesi ve pasaport verilmeyeceğini açıkladı. Levchenko, 2008 yılında da başı kapalı olarak çekilen fotoğraflarla pasaport verilmeyeceği hakkında bir karar bulunduğunu hatırlattı.

Toplantıya katılan Belarus Müftüsü Ali Varanovich her Müslüman kadının başörtüsü takması gerektiğini ve bütün İslam ümmetinin bu konuda hemfikir olduğunu, başörtüsü olmadan fotoğraf çekmenin Müslüman kadın için çözülemeyecek ciddi bir sorun olduğunu belirterek yasağın devlet ve Müslüman vatandaşlar arasındaki güveni sarsacağını ifade etti.

Ancak Ali Varanovich’in bu konuşması konseyin diğer üyeleri tarafından desteklenmedi. Konsey Başkanı Leonid Gulyako bu konuda İçişleri Bakanlığının kararına uyacaklarını bildirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler