İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Belçika'da Helal ve Koşer et Kesimine Yasak Geldi

Belçika'da Helal ve Koşer et Kesimine Yasak Geldi

Belçika'da Helal ve Koşer et Kesimine Yasak Geldi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1685 Beğen : 0

İslam inancında helal, Yahudi inancında ise koşer olarak bilinen ve hayvanların uyutulmadan kesilmesi usulü, Valon bölgesinin tamamında 1 Eylül 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere yasaklandı. Belçika'nın güneyindeki Valon bölge parlamentosunda çevre komitesinde oy birliğiyle kabul ettiği karar, hayvanların gırtlağının kesilip kanının akıtılması işleminin daha çok acı çektirdiği gerekçesiyle alındı.

Belçika'da özellikle hayvan hakları aktivistlerinin karşı olduğu helal ve koşer kesim usullerinin yasaklanması için, ülkenin kuzeyindeki Flaman bölgesinde de kanun teklifinde bulunuldu. Teklif onaylanırsa Ocak 2019'dan itibaren hayvanları bayıltmadan kesmek, üç federal bölgenin ikincisinde de yasaklanacak.

Belçika'daki Müslümanlar tepkili

Belçika'da yaşayan Müslümanlar, dini komisyonların 'bayıltarak kesme' yöntemine karşı olduğunu belirtti. Belçika Müslüman Yönetimi topluluğundan yapılan açıklamada, "Müslümanlar, dinlerine uygun şekilde helal gıda yiyememekten endişeli," denildi.

Yahudi Kongresi: Nazi işgalinden beri yapılmış en büyük saldırı

Avrupa Yahudi Kongresi ise alınan kararı şiddetle kınayarak, "skandal" olduğunu söyledi. Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moşe Kantor, "Batı Avrupa'nın kalbinde, Avrupa Birliği'nin merkezinde alınan bu karar, Yahudilerin kıtada istenmediğine dair korkunç bir mesaj veriyor," dedi. Kantor ayrıca bu kararın, "İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazi işgalinden beri Belçika'da Yahudilerin dini haklarına yapılmış en büyük saldırı olduğunu" savundu.

Danimarka, İsviçre ve Yeni Zelanda'da hayvanları uyuşturmadan kesmek, daha önceden yasaklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler