İslami Haberler

Bir tweet attı, başı kesilecek

Bir tweet attı, başı kesilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3550 Beğen : 0

Vatan gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan'da bir yerel gazetede çalışan Hamza Kaşgari'nin (23) hayatı geçtiğimiz hafta Hz. Muhammed'in doğumu için Mevlid Kandili kutlanırken twitter'daki hesabından yazdığı mesajla karardı. Kaşgari, kandil gecesinde attığı tweet'te, "Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim" yazdı. Ancak bu mesajı gören Suudi twitter kullanıcıları, Haşim'e ağır tepki gösterince Suudi genç yazdıklarından pişman olduğunu belirtti ve mesajını da sildi. Buna rağmen tepkiler dinmedi. Gazeteci gencin yargılanması ve idam edilmesi için Facebook'ta, "Haşim Kaşgari ölüm cezasına çarptırılsın. Peygamberimiz saygıyı hak ediyor" isimli bir grup kuruldu. Sadece birkaç gün içinde grubun üye sayısı 10 bine ulaştı. Ülkedeki dini kurumlar, okullar ve vatandaşların binlerce mektup göndererek Haşim'i şikayet etmesinin ardından sonunda din adamları soruna el attı.

Kafir ilan edildi
Ülkenin önde gelen din adamları Haşim'in durumunu tartışmak için biraraya geldi. Ulema heyeti, toplantı sonucunda Suudi gencin 'kâfir' olduğuna ve ölüm cezasına çarptırılması gerektiğine hükmetti. Din adamlarının kararı doğrultusunda hareket eden hükümet de harekete geçti.

Fetva kurulu karar verecek
Enformasyon Bakanı, Haşim'in çalıştığı gazeteyi arayarak Suudi gencin hemen işten atılmasını istedi. Bir daha gazetecilik yapmasına da izin verilmeyeceğini duyurdu. Ardından bizzat Suudi Kralı Abdullah tarafından verilen emirle Haşim için yakalama kararı çıkarıldı. Fakat başına gelecekleri bilen Haşim ülkeyi terk etmişti bile. Ancak planlar beklediği gibi ilerlemedi. Suudi yetkililerin talebi doğrultusunda Malezya polisi, Kuala Lumpur Havalimanı'na iner inmez Haşim'i gözaltına aldı. Malezya'nın Suudi gazeteciyi ülkesine iade edeceği belirtildi. İadenin ardından İslami Fetva Kurulu toplanacak ve Haşim'in akıbetine karar verecek. Ancak ülkedeki tüm otoriteler gazetecinin idam edilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Suudi Arabistan'da idamlar kılıçla baş kesme şeklinde gerçekleştiriliyor. (vatan)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler