İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Bulgaristan'da 'camime dokunma' yürüyüşü

Bulgaristan'da 'camime dokunma' yürüyüşü

Bulgaristan'da 'camime dokunma' yürüyüşü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2365 Beğen : 0

Bulgaristan'ın Filibe iline bağlı Karlova ilçesinde tarihi caminin müzeye çevrilmek istenmesi Müslümanların tepkisine neden oldu.

Karlova'da dün bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen Bulgaristanlı Müslümanlar, “Camilere karşı nefrete son verin”, “Kimse camilerimizi yok edemez” pankartlarıyla protesto gösterisi yaptı.

Protesto yürüyüşüne Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ve yardımcılarının yanı sıra Güney Bulgaristan'dan bölge müftüleri katıldı.

Başmüftü Hacı, “Bu gösteri Filibe Bölge Müftülüğü tarafından organize edilmiştir ve biz de destekte bulunmak için bugün buraya geldik. Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan vatandaşları olarak biz Müslümanlar barış, huzur ve anlayış içinde yaşamak istiyoruz. Müslüman topluluğu, Karlova Belediyesi'nin Kurşun Camii’ni müzeye çevrilmesi girişimine karşıdır. Şu anda caminin aktif olmaması, hiçbir zaman da olmayacağı anlamına gelmez" diye konuştu. Başmüftü, yerel yönetimin camileri müzeye çevrilmesi girişiminin ilk olmadığını belirtti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da eylemde bir deklarasyon okudu. Deklarasyonda, İslamofobi çizgisinde siyaset yürüten yerel yönetim cami bölgesinde arkeolojik kazılar yaparak ayrımcı tavırları ile bölge Müslümanlarını sürekli provoke ettiği belirtildi.

Ahmedov, "Elimizde 1920 yılından kalma tapu var. Mahkeme yolu ile davamızı sürdürüyoruz. Camimizin yeniden ibadete açılması için gerekli mücadeleyi vermeye kararlıyız" dedi.

IRKÇI SALDIRILAR

Bu arada İslam karşıtı bazı Bulgarlar, geniş güvenlik önlemlerine rağmen gösteriye katılanlara hakaret ederek, sözlü saldırıda bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler