İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Bulgaristan'da ramazanın ilk gününde provokasyon

Bulgaristan'da ramazanın ilk gününde provokasyon

Bulgaristan'da ramazanın ilk gününde provokasyon
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2118 Beğen : 0

Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentindeki tarihi Karaca Paşa Camisi'nin minaresine saldıran ve minareye tırmanan kimliği belirsiz kişiler, buraya kesilmiş domuz kafası astı.

Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentinde kimliği belirlenemeyen kişiler, ramazanın ilk gününde Müslümanları provoke etmeye çalıştı. Kent merkezinde bulunan tarihi Karaca Paşa Camisi'ne saldıran ve minareye tırmanan eylemciler, buraya kesilmiş domuz kafası astı.

Olayı fark eden vatandaşların polise bilgi verdiği olayla ilgili soruşturma açılırken, merkezi Gotze Delçev’de bulunan Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, provokasyondan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Muhammed, kentteki Müslüman ve Hristiyanların uyum ve huzur içinde yaşadıklarını belirterek, “Asayiş sorunları yaratan bir avuç insan, toplumsal huzurumuzu gölgelemeye çalışıyor” dedi.

Gotze Delçev’deki Müslümanların yapılan saldırıyı protesto etmek istediğini açıklayan Aydın Muhammed, bu mübarek ayda gerginliğin artmasına engel olmak için protestodan vazgeçtiklerini söyledi.

Gerek camiye, gerekse müftülük binasına karşı defalarca saldırılar yapıldığını aktaran Muhammed, şimdiye kadar hiç bir zanlının yakalanmadığına da vurgu yaptı.

Gotze Delçev’de daha önce yine "kimliği belirlenemeyen kişiler" bölge müftülüğü binasının duvarına spreyle "Türklere ölüm" diye yazmış, Karaca Paşa Camisi'nin minaresine 2 metrelik bir haç dikmişti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğu Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da olayı kınayarak, "Şoktayız, ramazan ayının başında böyle bir eyleme anlam veremiyoruz" diye konuştu.

Ahmedov, özellikle Gotze Delçev’deki bazı grupların sürekli olarak Müslüman cemaatine karşı provokatif hareketlerde bulunduklarını, ancak yaşanan olaylara ilişkin açılan soruşturmalardan sonuç alınamadığını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler