İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cami açılışına gitti, tehdit mesajları aldı

Cami açılışına gitti, tehdit mesajları aldı

Cami açılışına gitti, tehdit mesajları aldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2623 Beğen : 0

Danimarka Parlamentosu’nun Sosyalist Halk Parti’li Milletvekili Özlem Çekiç, yazdığı çocuk kitaplarının ardından bu kez de başkent Kopenhag’da açılan ülkenin en büyük camisini ziyaret ettiği için gündemde. Çekiç’in geçtiğimiz hafta açılışına katıldığı cami, Katar sermayesiyle inşa edilmişti.

Bu nedenle çok sayıda Danimarkalı siyasetçi caminin açılışına gitmeme kararı almıştı.

Çekiç ise, tepkilere aldırış etmeden açılışa gideceğini açıklamıştı. 38 yaşındaki siyasetçi cami açılışından bu yana, özellikle sosyal medyadaki hesaplarından çok sayıda protesto ve tehdit mesajı aldığını belirtti.

Çekiç, mesajlardan birisinde “Müslüman arkadaşlarına söyle hepinizi buradan atmak için çalışıyoruz. Tüm Müslümanlara ölüm” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Çekiç, Ayşe adlı hayali bir genç kızın Danimarka’da yaşadığı zorlukları anlattığı 3 çocuk kitabıyla da yerel basında adından sıkça söz ettiriyor. Kitaplarında Müslüman genç kızların ailelerinden gördükleri baskıları anlattığını kaydeden Çekiç, amacının kız çocuklarını erkeklerle eşit haklara sahip olmak için ailelerine başkaldırmaya teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler