İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cami yok, teravihi sokakta kılıyorlar

Cami yok, teravihi sokakta kılıyorlar

Cami yok, teravihi sokakta kılıyorlar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2985 Beğen : 0

Çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu mahalleliler, yatsı ezanından önce evlerinden getirdikleri hasırları sokağa seriyor. Hanımların da kılması için alan, beyaz bir örtüyle ikiye ayrılıyor.

Muğla'nın 112 Evler Mahallesi sakinleri, cami olmadığı için beş yıldır teravihi sokakta kılıyor. Namazı, İl Müftülüğü'nce görevlendirilen emekli bir imam kıldırıyor.

Mahalle sakinlerinden Gülsüm Sevim, 1979 yılından bu yana 112 Evler Mahallesi'nde ikamet ettiklerini belirterek, "Her yıl ramazanda, bir yer bulup teravih kılıyoruz. Başka olanağımız yok. Kaç defa talepte bulunduk, 'Yerimiz yok.' dediler. Mahallelinin çoğu yaşlı. Eşlerimiz yok, hep öldüler. Tek başımıza cami uzak oluyor, gidip gelme olanağımız olmuyor." dedi. Bir mescit istediklerini söyleyen Nevzet Yiğit ise, "Buradaki cami yerini kaldırmışlar. Toplam 250 hane var. Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz. Kimseyi tenkit etmiyoruz. Bize bir cami yeri lazım. Marketin yerini veya başka bir yeri verirlerse en azından bir mescit yaparız." ifadelerini kullandı. İsmail Köroğlu da ramazanda sokak ortasında teravih kılmakta zorlandıklarını dile getirerek, "Yaşlıyım, 41 Evler Camisi'ne gidemiyorum. Gidince yolda rahatsızlanıyorum. Bir camimizin veya mescidimizin olmasını istiyoruz. Ömrümüz olur seneye çıkarsak, nerede teravih namazı kılarız diye düşünüyoruz. Belediye yetkililerine söyledik. Bir çocuk parkımız bile yok. Çocuk parkı çim saha oldu, çocuklarımız sokakta oynuyor, arabalar geldiğinde tehlikeli oluyor." diye tepki gösterdi.

Muğla Belediyesi yetkilileri ise 112 Evler Mahallesi'nin imar planında cami yeri olmadığını bildirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler