İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cennet ne meyhanedir ne de kerhanedir

Cennet ne meyhanedir ne de kerhanedir

Cennet ne meyhanedir ne de kerhanedir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3909 Beğen : 0

Muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken İslamcı aydın İhsan Eliaçık, CNN Türk ekranlarında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. 1 Mayıs'ta "anti kapitalist müslümanlar" olarak medyada geniş yer bulan bir çıkış yapan Eliaçık, gündemdeki ilahiyat temalı tartışmalara çarpıcı yorumlar getirmeye devam etti.

İBADET CAMİDE DEĞİL HAYATIN İÇİNDE YAPILAN ŞEYDİR

"Ataistler ile müslümanlar adalet, özgürlük ve eşitlik için birlikte çalışabilir. İnsanların ritüelleri sorgulama konusu olamaz. Namaz bir ritüeldir, bir nevi ibadete giriştir. Secde etmek ibadet değildir. Secdeden sonra, namazdan sonra hayatın içinde mesela kimseye eğilmemek ibadettir. İbadet camide değil hayatın içinde yapılan şeydir. Orada siz ibadete bir alıştırma bir girizgah yapıyorsunuz, moral güç kazanmak için o ritüelleri yapıyorsunuz."

CENNET NE MEYHANEDİR NE DE KERHANEDİR! YOK BÖYLE BİR ŞEY!

Enver Aysever: Biz burada Ali Rıza Demircan'ı da konuk ettik. Bize öyle bir cennet anlattı ki çok teferruatlı... Öyle bir cennet var mı? Cennet nasıl bir yer?

İhsan Eliaçık: Benim inancıma göre yok. Ali Rıza Hoca cenneti bir seks cenneti gibi anlatıyor. Huriler ortalıkta dolaşıyor... Ömer Hayyam'ın bir şiiri var: "Cennette testi testi şarap akacakmış sen meyhane mi zannetin. Bir salavat getirene yüz huri verilecekmiş sen cenneti kerhane mi zannettin." İnsanlar şimdi bizi iftar sofralarında izliyor ama cennet ne meyhanedir ne de kerhanedir. Yok böyle bir şey. Göz aydınlığı eşler vardır orada. Yani birbirine bakınca göz aydınlığı veren eşler vardı. Aslında buradaki dünya anlatılıyor. Eşler birbirine ikramda bulunuyor, sohbet ediyorlar, birarada duruyorlari kimse kimseye kötü gözle bakmıyor.

KIZIMI GÖZALTINA ALARAK BANA MESAJ VERDİLER!

Eliaçık, kızının 1 Mayıs sonrası gözaltına alınmasına dönük olarak ilginç bir çıkış yaparken çarpıcı bir iddiada bulundu. Kızının gözaltına alınma sebebinin kendisine gözdağı verilmesi olduğunu söyleyen Eliaçık, "çoluğumuz çocuğumuzla değil gelin bizimle uğraşın" dedi.

"Bizim çocuklarımızla uğraşmayın. 28 Şubat'ta direk bizimle uğraştılar, biraz taktik değiştirip arkadan dolanmaya gerek yok. Eğer benimleyse meseleniz gelin ben buradayım."

ÇEVİK BİR'DEN KORKMADIM BU BADEM BIYIKLI TAKUNYALILARDAN MI KORKACAĞIM!

Size bir mesaj mıydı kızınızın gözaltına alınması?

Evet bir mesajdı ben öyle hissettim. Çünkü hissetirdiler. Muhafazakar televizyonlardan yayın yaptılar. Tıpkı 28 Şubat'taki gibi. O zaman da ben bunu hissetmiştim. Bu kez de sabahtan akşama kadar bize 28 Şubat'ı yaşattılar.

Tutuklanmaktan korkuyor musunuz?

Hayır ben Allah'tan başka hiç kimseden korkmam...

Tutuklanmanız gibi bir ihtimal var mı?

İhtimal olabilir, tutuklayabilir de... 28 Şubat'ın Çevik Bir'lerinden korkmadım da bu badem bıyıklı takunyalılardan mı korkacağım!..



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler