İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cinsel taciz Skandalı Büyüdü , İran Umre Uçuşlarını Durdurdu

Cinsel taciz Skandalı Büyüdü , İran Umre Uçuşlarını Durdurdu

Cinsel taciz Skandalı Büyüdü , İran Umre Uçuşlarını Durdurdu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3259 Beğen : 0

İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan umre krizi büyüyor. İran'ın, Cidde Havalimanı'nda 2 İranlı gence cinsel tacizde bulunulduğu iddiaları nedeniyle zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan'a umre uçuşlarını durdurduğu bildirildi. İran'la Suudi Arabistan arasındaki umre krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İran, cinsel taciz iddiaları nedeniyle zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan'a umre uçuşlarını durdurdu.

Mart ayında İran Hac ve Umre Organizasyonu Başkanı Said Evhadi'nin, yaşadıkları vize sorunu nedeniyle umre seferlerini durdurabileceklerini açıklamasının ardından geçen haftalarda Cidde Havalimanı’nda 2 İranlı gence cinsel tacizde bulunulduğu iddiaları sonrasında iki ülkearasındaki gerilim tırmanmıştı. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdulahiyan, Suudi Arabistanlı yetkililerin "tacizci" iki güvenlikgörevlisini gözaltına aldıklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını duyursa da olay, İran kamuoyunda umre seferlerinin iptal edilmesi talebini gündeme getirmişti.

UMRE KONUSUNUN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ İSTENMİŞTİ

İran’ın önde gelen dini mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi’nin "umreye zillet içeren koşullar altında gitmenin şart olmadığını" açıklaması sonrasında, İran milletvekilleri, umre konusunun gözden geçirilmesi ve sorun çözülene kadar bunun askıya alınmasını istemişti. İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, yaptığı açıklamada, 70'e yakın milletvekilinin konuyla ilgili teklifi imzaladığını belirterek, şunları kaydetmişti:

"Hacılara yönelik saygısızlık ve edepsizliğin artış göstermesi ve Cidde Havalimanı’nda iki genç İranlıya yönelik saldırının ardından milletvekilleri bu tasarıyı hazırladı. Tasarı, Suudi Arabistan yönetiminin hacılara saygı gösterilmesi ve güvenliklerinin sağlanması konusunda güvence verene kadar umrenin durdurulmasını içeriyor.”(AA/Reuters)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler