İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Dağıstan Müftüsü'nden Rus şiddetine tepki

Dağıstan Müftüsü'nden Rus şiddetine tepki

Dağıstan Müftüsü'nden Rus şiddetine tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3205 Beğen : 0


Dağıstan (DUMD) Müslümanlarının Ruhani Kurulu başkanı Ahmed-hacı Abdullayev, yayımladığı bir bildiri ile şüpheli olduğu iddia edilen Müslümanlar'a yönelik polis ve güvenlik personelinin "acımasız" taktiklerini ve "gelişigüzel" adam öldürülmesini kınadı.

Her ne kadar, güvenlik güçleri arasında da müslümanlar içinde de yeterli otoritesi olmayan Abdullayev'in istenen etkiyi sağlaması beklenmese de, dikkatli seçilmiş kelimelerle oluşturulan bildiri önem taşıyor.

Abdullayev polisin atfedilen olaylarla herhangi bir bağlantısı olup olmadığını araştırmadan şüpheli olarak ilan edilen herkesi suçlu ilan etmesini açıkça kınadı.

Son yıllarda yüzlerce Kafkas suçsuz olmalarına rağmen sadece dindar oldukları için, komşularının ihbarları ile başlatılan operasyonlarda öldürüldü.

Abdullayev Şeri hukukun ihbar veya iftirayı da yasakladığını, sadece bir kadın başörtüsü takıyor ya da bir adamın uzun sakalı var diye "Vahhabilik" ile suçlanamayacağını hatırlattı.

Abdullayev "Vahhabiler" hakkında Müslüman din adamlarının İçişleri Bakanlığı'na bilgi verdiğine yönelik "hoş olmayan söylentilere" de inanmadığını söyledi, ama cemaat üyeleri hakkında casusluk yapmanın görevlerinin bir parçası olmadığı konusunda imamları uyarmayı da ihmal etmedi.

Kasım 2008'de, Rus yetkililer bin 370 kişinin "Vahhabi" oldukları iddiasıyla fişlendiğini açıklamıştı.

Abdullayev polisin "endişelerini anladığını" söyledi, ancak, intikam arzusu ile suçu kanıtlanmamıştır kişilere karşı ayrımsız şiddet kullanımını hiç bir şeyin haklı çıkarmayacağını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler