İslami Haberler

Devrimci Müslümanlar 32.Günde

Devrimci Müslümanlar 32.Günde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3891 Beğen : 0

1 Mayıs alanında en çok ilgi toplayan kortej olarak medyada geniş yer bulan 'Anti Kapitalist Müslüman Gençler' M. Ali Birand'ın hazırladığı 32. Gün'e konuk oldular.

"FİKİR BABASI DEĞİL ARKADAŞLARIYIM"

Kim olduklarını, ne istediklerini anlatan grup 1 Mayıs'ta gördükleri ilgiden memnun olduklarını söylediler. Programın konukları arasında yer alan İhsan Eliaçık, Birand'ın ısrarına karşın kendini grubun "fikir babası" olarak konumlandırmadığını sadece "arkadaş" olduklarını söyledi. Katılımcı gençler Birand'ın "sizin için İslamcı komünistler diyebilir miyiz?" sorusuna "yanlış bir tanım olur" yanıtı verirken "biz İslam'ın sosyal mesajlarının hakettiği ölçüde vurgulanmasını istiyoruz" dedi.

"İNŞALLAH SOSYALİZM GELECEK" PANKARTI BİZİM DEĞİL

Kapitalizmle mücadele korteji olarak 1 Mayıs'a katıldıklarını kaydeden gençler "İnşallah sosyalizm gelecek" yazılı bir pankartla hiç bir ilgileri olmadığını özel olarak vurguladı. Sözkonusu pankart nedeniyle sol cenahtan "sosyalizm inşallahla maşallahla gelmez" yönünde eleştiri aldıklarını muhafazakarlarda da "siz bu muydunuz?" şeklinde tepkiler aldıklarını belirten grup "bizim pankartlarımız siyah zemine beyaz yazıyla hazırlanırken kortejimizin logosunu taşıyor, bu pankartın bizimle hiç bir ilgisi yok" dediler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler