İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet İşleri Başkanı İmamlara Hedef Belirledi

Diyanet İşleri Başkanı İmamlara Hedef Belirledi

Diyanet İşleri Başkanı İmamlara Hedef Belirledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2630 Beğen : 0

"Türkiye'nin en ücra köşesinde bir mihrabı bekleyen hocamız, her arkadaşımız, her kuran öğretmenimiz hizmetlerini planlarken Rusya'nın içinde kalan 7 milyon Müslüman kardeşimi de düşünecek" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Sapanca Güral Otel'de düzenlenen, "Yurtdışı Hizmetleri Konferansı-Küresel Gelişmeler Yeni Perspektifler" toplantısına katılmak üzere Sakarya'da bulunan Görmez, Orhangazi Kültür Merkezi'nde din görevlileriyle bir araya geldi.

4 gündür devam eden konferansta yurt dışı din hizmetlerinin ele alındığını ifade eden Görmez, toplantının Sakarya'da düzenlenmesinin de özel bir anlamı olduğunu belirtti.

Sakarya'nın özgürlüğün ifadesi olduğunu kaydeden Görmez, "Üstadın Sakarya Türküsü durup dururken ortaya çıkmış bir şiir değildir, oradaki her ifade Sakarya'nın bizim kültürümüzde özgürlüğü nasıl ifade ettiğinin çok güzel sözleridir.

Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır

Sakarya aynı zamanda kardeşliği, farklı etnik kültürlere, farklı coğrafyalara mensup insanlardan imanın potasında erimiş, birlikte bir topluluğun nasıl inşa edildiğini gösteren bir yer Sakarya" dedi.

Dünyadaki Müslüman azınlıkların sahipsiz olduğunu ifade eden Görmez, şunları bildirdi:

"Her mihrap görevlisi hizmetini düşünürken ve planlarken sadece Sakarya ile ilgili değil, bu coğrafyayı ve Türkiye'yi düşünme lüksüne sahip değil. Türkiye'nin en ücra köşesindeki bir mihrabı bekleyen hocamız, her arkadaşımız, her kuran öğretmenimiz hizmetlerini planlarken Rusya'nın içinde kalan 7 milyon Müslüman kardeşimi de düşünecek. Artık kendimizi yetiştirirken, hizmetinizi planlarken, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ortaya çıkan bütün Müslüman Türk coğrafyayı düşüneceğiz. Kazakistan'ı, Kırgızistan'ı, Azerbaycan'ı, Kafkasya'nın tamamını düşünecek.

Hizmetlerimizi planlarken artık sadece arkamızda namaz kılacak 3-5 cemaate kendimizi nasıl anlatırız, hizmetimizi nasıl iyi yaparız değil, sadece Türkiye'nin sınırlarında bütün Türkiye'ye nasıl hizmet ederiz değil, aynı zamanda bütün dünyayı da düşünmek zorundasınız. Hizmetlerinizi planlarken Kafkasya'daki bütün Müslüman kardeşlerimizi düşüneceksiniz."

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler