İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3220 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başkanlık yerleşkesinde yer alan ve 100 bini aşkın eserin bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

İçerisinde Matbu eserler, el yazma eserler, taş baskı eserler ve Osmanlıca eserlerin yer aldığı kütüphanede, başta Türkçe, Arapça ve Farsça olmak üzere farklı dillerden eserler bulunuyor.

Ankara’da üniversitelere ve kitapseverlere hizmet verecek olan kütüphanenin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kütüphanenin kapısının herkese açık olduğunu belirterek, “Kütüphanemiz hayırlı olsun. Kütüphanemiz sadece Diyanet’e açık olmayacak. Tüm kitapseverlere açık olacak. Üniversitelerde okuyan gençleri, ödevlerini yapmak isteyen öğrencileri, doktoralarını, tezlerini hazırlayanları hepsini kütüphanemize davet ediyoruz. Kütüphanemizin kapıları kendilerine açıktır. Kütüphanenin yapımında emeği olan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Beş katlı olarak planlanan Kütüphanede, özel çalışma odaları, sunum odaları, Peygamber Efendimize ait eserlerin yer aldığı özel bölüm, konferans salonu, çalışma ve okuma salonları bulunuyor.

Açık raf sistemine uygun olarak dizayn edilen kütüphanede, aynı anda 300 kişi çalışabilecek. Kütüphanede, engelli okuyucular için materyaller ve özel çalışma odaları bulunuyor.

100 bin matbu eserin bulunduğu kütüphanede, El yazma eserler, korumalı dolaplar içerisinde, hassas iklimlendirme cihazların bulunduğu, yüksek güvenlikli özel bir bölümde muhafaza ediliyor.

Kütüphanenin kolleksiyonunda Sebilü’r-Reşad, Sırat-ı Müstakim gibi tarihimize damga vurmuş dergilerin yanı sıra dini, kültürel, sanatsal ve tarih içerikli güncel dergilerden oluşan 5 bin kadar eser bulunuyor.

Başkanlık kütüphanesine bağışlanan Diyanet İşleri Eski Başkanlarından Merhum Ahmet Hamdi Akseki’nin, içerisinde taş baskı ve el yazma eserlerin de bulunduğu özel kitaplığı ve son dönem hadis âlimlerinden merhum Şuayb bin Muharrem el-Arnavut’un 5 bin eserden oluşan şahsi kütüphanesi okuyucuların istifadesine sunuldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler