İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet İşleri Başkanlığından, engelli öğrencilere Umre hediyesi…

Diyanet İşleri Başkanlığından, engelli öğrencilere Umre hediyesi…

Diyanet İşleri Başkanlığından, engelli öğrencilere Umre hediyesi…
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2543 Beğen : 0

“Başarılı Engelli Öğrencilere Yönelik Umre Programı” kapsamında Türkiye genelinde başarılı olan 100 öğrenci 11 günlük Umre Programıyla Medine’ye gidecek. Geçtiğimiz aylarda engelli öğrencileri kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, engelli öğrencilere kendisinden bir istekleri olup olmadığını sorduğunda, hepsinin aynı anda umre istemesiyle başlayan süreç, Başkan Görmez’in talimatıyla bir projeye dönüştürüldü.

Proje kapsamında Türkiye genelinde başarılı olan engelli öğrenciler arasından belirlenen 100 öğrenci, umre programına dahil edilerek Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen rehberler eşliğinde umreye götürüldü.

Umreye gitmeden önce Başkan Görmez’i ziyaret eden öğrenciler, işaret diliyle “Sizin selamınızı Peygamber efendimize götüreceğiz ve orada sizin için dua edeceğiz” dediler. Bu söz üstüne oldukça duygulanan Başkan Görmez, öğrencilere işaret diliyle teşekkür etti.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Görmez, “Bizim dilimizle yaptığımız telbiyeleri sizler gönlünüzle yapacaksınız. Allah sizin telbiyelerinize karşılık verecektir. Sizin dilinizle kalbiniz arasında hiçbir engel yoktur. Ben inanıyorum ki, Kabe sizleri çok özlemiştir” dedi.

Kendisini ziyaret esnasında öğrencilerden istekleri olup olmadığı sorusunu hatırlatan Başkan Görmez, şunları söyledi;

“İnanıyorum ki, Kabe sizleri çok özlemiştir…”

Sizler benim en kıymetli misafirlerimsiniz. Bir müddet önce beni ziyarete gelmiştiniz. Ben de size sordum ‘Benden ne istersiniz’ diye. Soruyu sorduktan sonra hepinizin aynı anda ayağa kalkıp aynı işareti vermenizden umre istediğinizi anlamıştım. Bende sizlere söz verdim. Hamdolsun Allah mahcup etmedi, bugün sizi umreye uğurluyoruz. Kabe sizi çok özlemiştir. Medine'ye gidiyorsunuz Efendimiz de sizin selamınıza karşılık verecektir, bizim de selamımızı iletiniz. Sonra ihramlarınızı giyip Mekke'ye gideceksiniz. İhramlarınızı giydikten sonra telbiye getirmeye başlayacaksınız. İnanıyorum ki bizim dille yaptığımız telbiyelerden sizin telbiyeleriniz çok daha makbul olacaktır. Çünkü siz gönülden telbiye getireceksiniz. İnanıyorum ki sizin bu telbiyenize Allah karşılık verecektir.

“Asıl amaç Kabe’ye değil, Kabe’nin sahibine varmaktır…”

Sevgili gençler Allah'ın insana verdiği hayata biz ‘ömür’ diyoruz. Eğer hayat boş geçmemişse ona ‘ömür’ denir. Eğer boş geçmişse ona ‘ömür’ denmez. ‘Umre’ ile ‘ömür’ aynı kökten gelir.

Her umre ibadeti, her hac ibadeti aynı zamanda 7 yolculuk demektir. Bunlardan birinci yolculuk, kalbe yolculuk… Siz bu gece kalbinize yolculuk yapacaksınız. Kalp, Allah'ın Kabe’sidir. Kabe ile kalp arasında bir ilişki vardır, o yüzden Kabe'yi tavaf ederken Kabe'yi kalbinizin tarafına koyarak soldan tavaf yapacaksınız. İkinci yolculuk, ahrete yolculuk, ebedi hayata yolculuk… Üçüncü yolculuk, kardeşlerinize yolculuk… Dünyanın her tarafından kardeşlerinizle buluşacaksınız orada. Dördüncü yolculuk, tarihimize yolculuk. Hz. Adem'le başlayıp Hz. İbrahim'le devam edip, Hz. Muhammed'le süreklilik kazanan o büyük tarihe yolculuk. Beşinci yolculuk, Kabe’ye yolculuk. Altıncı yolculuk, Efendimize yolculuk. Yedinci yolculuk ise Kabe’nin sahibine yolculuk. Rabbimize yolculuk. Asıl yolculuk budur. Asıl amaç, Kabe’ye değil, Kabe’nin sahibine varmaktır. İşte siz bütün bu yolculukları yapacaksınız. Şimdiden size kutlu yolculuk diliyorum. Allah bu ödülü, kitabını öğrendiğiniz için size verdi.

Allah sizi davet etti, biz sadece vesile olduk. Bunun için de kendimizi bahtiyar addediyoruz. Hepiniz Allah'a emanet olun.

Başkan Görmez, konuşmasının sonunda öğrencilerle birlikte telbiye getirdi. Engelli öğrenciler işaret diliyle Başkan Görmez’e eşlik etti.

Daha sonra bir engelli öğrenci Başkan Görmez’e eliyle yaptığı tabloyu hediye etti. Başkan Görmez ise işaret diliyle öğrenciye teşekkür etti.

Programın ardından öğrenciler Başkan Görmez ile toplu fotoğraf çektirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler