İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet’in Kudüs bağlantılı umre seferleri başlıyor

Diyanet’in Kudüs bağlantılı umre seferleri başlıyor

Diyanet’in Kudüs bağlantılı umre seferleri başlıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2963 Beğen : 0

Diyanet olarak Kudüs'e turlar başlatacaklarını söyleyen Yılmaz, "Halkımızın yoğun taleplerinden dolayı Kudüs ziyaretini umre seferlerimize eklemek zorunda kaldık. Bu, halkımızın muhabbetinden kaynaklanmaktadır. 13 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kudüs'e iki türlü seferler düzenleyeceğiz; 3 gece, 4 gündüz sadece Kudüs, Mescid-i Aksa ziyareti ve ardından Türkiye. İkincisi de 3 gece Kudüs, 3 gece Mekke ve 3 gece de Medine turları. Böylece gönül dünyamızdaki Mescid-i Aksa, Kabe ve Mescid-i Nebevi aynı anda yaşanmış olacak" diye konuştu.

İsrail saldırılarında yıkılan 9 caminin temel atma töreni için Filistin'de bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Filistin Dinişleri ve Vakıflar Bakanı Şeyh Yusuf Edis'i ziyaret etti. Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, “İslam'ın merkezinde olmaktan” memnuniyet duyduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in selamlarını getirdiğini söyledi. "Filistin gönlümüzün derinliklerinde yer almaktadır" diyen Yılmaz, "Başkanımız Mehmet Görmez'in ziyaretiyle başlayan yeni ikili ilişkilerin devam etmesini istiyoruz. Senelerce aynı topraklarda yaşamış bir milletiz. Selahattin Eyyubi ile başlayan ilişkilerimiz Osmanlı Devleti ile zenginleşmiştir" dedi.
“FİLİSTİN, MÜSLÜMANLARIN ORTAK DAVASI”

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Bilgin ise, Filistin davasının sadece Filistinlilere ait olmadığını, Müslümanların ortak davası olduğunu söyledi. TDV olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Bilgin, gerek eğitim, kültür, gerekse inşaat alanında işbirliği yapabileceklerini dile getirdi. Bilgin, "Burada birinin ayağına diken batsa bizim canımız yanar. Bizde herkes Kudüs için duygulanır, ağlar. Filistin'de 9 camiyi inşa edeceğiz. Türkiye'de Gazze için cami yapacağımız duyulduğunda insanımız çok heyecanlandı. Ezanı susturmak isteseler de biz yaşatacağız" diye konuştu.

“TÜRKİYE İLE İFTİHAR EDİYORUZ”

Filistin Dinişleri ve Vakıflar Bakanı Şeyh Yusuf Edis, Filistin'de çocuk, yaşlı, kadın, erkek herkesin Türkiye'ye muhabbetinin olduğunu belirtti. Bakan Edis, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Mescid-i Aksa'da okuduğu hutbeye halk tarafından yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayarak, "Filistin'de çocuk yaşlı, kadın erkek herkesin Türkiye'ye muhabbeti var. Tarihi ortak geçmişimiz var. Türkiye ile iftihar ediyoruz" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler