İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet’ten Arnavutluk’a cami…

Diyanet’ten Arnavutluk’a cami…

Diyanet’ten Arnavutluk’a cami…
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2713 Beğen : 0


Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Kardeş Müftülük’ projesi kapsamında Arnavutluk’un İşkodra kenti yakınlarındaki Barbulus köyünde inşa ettirdiği İskenderun camii, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

İskenderun Müftülüğünce yapımına geçen yıl Ağustos ayında başlanan İskenderun Camii, aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak bölge insanına din eğitiminin verileceği özel dersliklerde barındırıyor.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, Arnavut halkıyla Türk halkının kadim dostluklarına değinerek, “40 yıllık bir sürede fiziki olarak bizi buradan ayırmaya çalışmışlar ama biz gönüllerimizle hep burada olduk” dedi.

Camilerin bölge için önemine vurgu yapan Yılmaz, şöyle konuştu;

“Arnavutluk ve Türk halkları tarihten beri birbirlerinin dostu ve kardeşleridir. Bizim istiklal marşımızın yazarı şair Mehmet Akif bu bölgelerin insanıdır. Camiler bu bölge için de çok büyük öneme haizdir. 40 yıllık bir sürede fiziki olarak bizi buradan ayırmaya çalışmışlar ama biz gönüllerimizle hep burada olduk. Şu anda ise hem fiziki hem de maddi ve manevi katkı sağlayarak kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Camiyi size teslim ediyoruz ama sizlerde manevi yönden camiyi ihya edeceksiniz. Burayı cemaatle doldurmalısınız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Camimiz her iki topluma hayırlı olsun.”

Açılışa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın yanı sıra Arnavutluk İslam Topluluğu Başkan Yardımcısı Bujar Spahiu, Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Tiran Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, TİKA Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin bölge müftüleri ve bölge halkı katıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler