İslami Haberler

Diyanet'ten ücretsiz fetva hattı

Diyanet'ten ücretsiz fetva hattı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 2 Okunma : 4853 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun taleplere daha hızlı cevap verebilmek amacıyla 'Dini Danışma Hattı'nı yeniledi. "Alo 190 Dini Danışma" olarak yeniden düzenlenen hatta, yurt içinden ve cep telefonlarından ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığının dini soruları cevaplandırmak üzere kurduğu 444 1 789 numaralı fetva hattında değişikliğe gidildi. Vatandaşlardan gelen yoğun talebe daha hızlı cevap verebilmek ve ücretsiz olarak daha geniş toplum kesimlerine ulaşabilmek amacıyla oluşturulan Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası "190" olarak belirlendi.

Sabit ve cep telefonlarından 190 numarasını çevirerek, bulundukları şehrin il müftülüğüne bağlanacak olan vatandaşlar, müftülüklerde bulunan "Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonu" üyelerine sorularını yöneltebilecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 2

  • Özlem topaloğlu

    Özlem topaloğlu

    Dinimize göre dul bir kadınla evli bir erkegin tlf'da çinsel ilişki üzerine konuşması ne kadar doğrudur.

    Cevapla
    • @Dünya Dinleri

      @Dünya Dinleri

      İslamiyet'e göre aralarında nikah bağı olmayan insanların şehvet temalı cinsel ilişki konuları konuşmaları haramdır. Konuşanların medeni hali ne olursa olsun bu haram hükmünü kaldırmaz.

      Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler