İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı!

Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı!

Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3457 Beğen : 0

Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının esir durumda yaşadığını öne sürerken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kürt halkının özgürleşmesi gerekir. Bir gün mutlak Kürt ve Kürdistan özgür olacaktır" dedi.

Diyarbakır’da DTK tarafından düzenlenen 1’inci Kürdistan İslam Konferansı merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde başladı. Konferansa Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile din alimi oldukları söylenen yaklaşık 150 kişi katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlanan konreferansın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı. Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmada, konferansın tarihi önem taşıdığını, burada farklı fikirlerin dile getirilebileceğini söyledi. Baydemir, şunları söyledi:

"Biz nasıl diğer toplumlar gibi onurlu bir yaşam yürütebiliriz? Bu anlamda bu konferans tarihi bir önem taşımaktadır. Bizler artık Kürdistan’da bize zulüm edenlere göz yummamalıyız. Türk, Arap ve diğer halkların özgürleşmesi için Kürt halkının özgürleşmesi gerekir. Bir gün mutlak Kürt ve Kürdistan özgür olacaktır."

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kürt halkının esir durumda yaşadığını iddia ederken, Kürt alimlerini ’Zulme dur’ demeye çağırdı. Emeviler’den günümüze kadar devletlerin İslamiyet’i kendi politikaları için kullandıklarını öne süren Türk, "Kürt alimlerinin omuzlarına çok şey düşüyor. Biz alimler ve Kürt düşünürleri olarak bu ’Zulme dur’ demeliyiz. Bu boynumuzun borcudur. Allah, mazlumların yanındadır. Biz çalışırsak bunu başarabiliriz ve tüm Kürtler olarak özgürlüğümüze kavuşabiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından divan kurularak kongreye başlanırken, kongrenin devamı basına kapalı olarak devam etti. Yarın da sürecek kongrede ’İslam’da siyaset devlet ve iktidar ilişkisi nedir? Nasıldır? Nasıl olmuştur? Nasıl olmalıdır?’, ’İslam’da ümmetçilik kavramı nedir? İslam’a göre kavmiyetçilik nedir?’, ’İslam’da haklar özgürlükler, nelerdir? Dini, mezhebi, etnik sınıfsal ve bu özgürlüklerin toplumsal barıştaki yeri nedir? Nasıl birlikte yaşanılabilir? Nasıl bir toplumsal düzen oluşturulabilir?’ ve ’İslami açıdan; Kürt meselesine nasıl yaklaşmalıyız? İslam hukuku ve çözümü açısından ne gibi öneriler ortaya koyabiliriz?’ başlıklı konular tartışılacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler