İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Doğu Türkistan'da 25 başörtülü öğrenci tutuklandı

Doğu Türkistan'da 25 başörtülü öğrenci tutuklandı

Doğu Türkistan'da 25 başörtülü öğrenci tutuklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3261 Beğen : 0

Doğu Türkistan’da 25 hanım, tesettüre uygun giyindikleri için Çin güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltı kararına itiraz eden halka ise gerçek mermilerle ateş açıldı. İki kişi hayatını kaybetti.

Dünya Uygur Kurultayı sözcüsü Dilşat Reşit, olayın geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Doğu Türkistan’ın Alakoca şehrinde yaşandığını söyledi. Reşid, Çinli yetkililerin sürekli yaşanan bu tarz olayları medyadan sakladıklarını belirtti.

Alakoca’da bir okulda Uygur kızlar başörtüleri ile okula gelince okul yönetimi zorla kızların başörtüsünü çıkartmaya çalıştı. Başörtüsünü açmayan 25 Müslüman kız öğrenci tutuklandı. Olaydan haber alan kızların yakınları tutuldukları binanın çevresinde toplandılar ve kızlarının serbest bırakılmasını, aksi halde binaya zora gireceklerini bildirdiler.

Aynı gün öyleden sonra saat 16.00 sıralarında olay yerine Çin polisi özel birlikleri sevk edildi ve polisin toplanan kalabalığa ateş açması sonucunda iki Müslüman Uygur öldürüldü. Çin polisi olaya katılan 80’den fazla kişiyi de tutukladı.

22 Mayıs’ta Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de patlamalar meydana gelmişti. Olayda 39 kişi ölmüş ve 90’a yakın kişi de yaralanmıştı.

Dünya Uygur Kurultayı sözcüsü Dilşat Reşid’e göre son zamanlarda Doğu Türkistan’da yaşanan bu olayların nedeni Çin yetkililerinin Müslüman Uygurların dini ve milli değerlerine karşı yaptığı baskılar…



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler