İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Dünya bayramı 3 farklı günde kutlayacak

Dünya bayramı 3 farklı günde kutlayacak

Dünya bayramı 3 farklı günde kutlayacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2742 Beğen : 0

Türkiye, Makedonya ve Arnavutluk 25 Ekim Perşembe, Suudi Arabistan başta olmak üzere İslam ülkelerinin geneli ise 26 Ekim Cuma günü bayrama başlayacak.

Pakistan, Hindistan, Bangladeş ise 27 Ekim Cumartesi gününü Bayramın ilk günü ilan etti.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ökten bu yıl Türkiye takvimiyle 16 Ekim'de imsaktan önce saat 03.20'de Güney Amerika'da ve Arjantin'in batı kıyılarında yeni hilalin görüldüğünü, aynı gün imsaktan sonra Zilhicce'nin birinci gününün başladığını belirtti. Ökten, hesaplamaya göre 25 Ekim Perşembe gününün Kurban Bayramı'nın da birinci günü olduğunu ifade etti.

Ökten, Suudi yetkililerin ise yöntem farkı sebebiyle 16 Ekim Salı günü Mekke'de ayın güneşten 43 dakika sonra batmasını esas alarak 26 Ekim'i Zilhicce ayının 10'uncu, Kurban Bayramının ilk günü olarak ilan ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günlerin belirlenmesinde İslam ülkeleri arasında birlik sağlanmasına yönelik din alimleri ve astronomların bir araya geleceği uluslararası bir toplantı düzenleme kararı almıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler