İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Endonezya'da Şiilere Cihat İlan Eden Tehlikeli İttifak

Endonezya'da Şiilere Cihat İlan Eden Tehlikeli İttifak

Endonezya'da Şiilere Cihat İlan Eden Tehlikeli İttifak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2859 Beğen : 0

Endonezya'da yapılan bir toplantıdan sonra Şia karşıtı bir ittifak kuruldu ve Şiilere karşı 'cihad' ilan edildi

Endonezya'da geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen bir toplantıda 'Şia Karşıtı İttifak' adıyla bir oluşum kuruldu ve Şiilere karşı cihad ilan edildi.


Ülkenin başkenti Cakarta'da hükümetin de desteklediği ve 100'den fazla alimin katıldığı toplantıda Şia'ya karşı sert kararlar alındığı bildirildi. Bu arada toplantı sırasında Endonezyalı bir Şii gazetecinin önce darbedilmesi ardından gözaltına alınması dikkat çekti.

Toplantının organizatörlerinden Bin Zein al-Kaff, Şia'nın İslam dışı bir mezhep olduğunu savunarak bunu tüm Müslümanların anlaması gerektiğini ve Şia'ya karşı ilan edilen cihada katılması gerektiğini söyledi.

Tıplantıya katılanlardan Tardjono Ebu Muas da Endonezya'nın da Malezya gibi Şia'ya karşı sert tedbirler alması gerektiğini savundu. Müslüman halka Şia'nın İslam karşıtı olduğunu anlatmak için çok çalışmak gerektiğini ifade eden Ebu Muas, çalışmalarının artarak süreceğini söyledi.

Toplantı sonunda açıklanan bildiride oluşturulan ittifakın Şia'yla mücadele edeceği, Şiilerin Şia'dan vazgeçmesi için çalışmalar yapacağı belirtildi. Yapılacak çalışmalar arasında ise Şiilere ait vakıf ve diğer kurumların tasfiyesi ve çalışma lisanslarının iptal edilmesi sayıldı.

Toplantıya bazı üst düzey yöneticilerin katılması da dikkat çekti. Endonezya'da bir milyon Şii var.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler