İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Fransa’da Charlie Hebdo saldırısının ardından camiler hedef alındı

Fransa’da Charlie Hebdo saldırısının ardından camiler hedef alındı

Fransa’da Charlie Hebdo saldırısının ardından camiler hedef alındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2858 Beğen : 0

Fransa’yı yasa boğan kanlı Charlie Hebdo baskını, ülkede yaşayan Müslümanları da derinden sarstı. Saldırganların Cezayir kökenli olduklarının ortaya çıkması ve baskın sırasında tekbir getirdiklerini gösteren video kayıtları Müslüman arasında endişeye yol açtı.

Başta Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olmak üzere yetkililer sürekli sağduyu çağrısında bulundu. Ancak bu çağrılar Müslümanlara yönelik saldırılara engel olamadı.

Çarşamba akşam saatlerinde Paris’in batısında bulunan Le Mans kentinde bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. Bu olayı Port-La-Nouvelle saldırısı takip etti. Fransa’nın güneyindeki bu küçük kasabada bulunan bir cami de kurşunlara hedef oldu.

Perşembe sabah saatlerinde ise Lyon yakınlarında bulunan Villefranche-sur-Saone’da Türk restoranının önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Restoranda maddi hasar tespit edilirken. bitişiğindeki caminin zarar görmediği bildirildi.

Yetkililer olayın bir kaza değil, saldırı olduğunu teyit etti.

Müslüman topluma yönelik benzer saldırıların devam etmesinden endişe ediliyor.

Öte yandan, Fransız Le Monde gazetesi Charlie Hebdo saldırısı için “Fransa’nın 11 Eylül’ü” tanımını kullandı. Sosyal medyada yer alan bazı yorumlar da Müslümanların günlük hayatlarında karşılaşacaklara zorluklara işaret ediyor: “Eğer adınız Muhammed ya da Kerim ise ve yarın bir iş görüşmeniz varsa boşuna evden çıkmayın. Oturun bilgisayarınızda oyun oynayın.”




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler