İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Fransalı Müslümanlar kullanılmayan kiliselere talip

Fransalı Müslümanlar kullanılmayan kiliselere talip

Fransalı Müslümanlar kullanılmayan kiliselere talip
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2271 Beğen : 0

Fransa'da yaşayan Müslümanlar, Fransa Başbakanı'ndan ülkede atıl vaziyette bulunan kiliselerin cami olarak kullanılmak üzere kendilerine verilmesini istedi

Fransa İslam Konseyi Başkanı (CFCM) Dalil Boubakeur, ülkede kullanılmayan kiliselerin cami olarak Müslümanlara tahsis edilmesini istedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ile görüşen Boubakeur, ülkedeki camilerin Müslümanlar için yetersiz olduğunu kaydetti. Kullanılmayan boş kiliselerin ibadetleri için Müslümanlara tahsis edilmesi çağrısında bulundu. Katıldığı radyo programında görüşlerine açıklık getiren Dalil Boubakeur, Fransa'da yaşayan 3 milyon Müslüman için 2 bin 500 cami bulunduğunu, 300 caminin de inşaatının devam ettiğini hatırlattı. Bu sayının Müslüman vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi. Dalil Boubakeur, başkent Paris'in güneyindeki Clermont-Ferrand şehrinde Müslümanların 30 yıl boyunca kiliseden dönüştürdükleri camide ibadet ettiklerini hatırlattı. Clermont-Ferrand'da yaşayan Müslümanların, 2010 yılında kendi camilerini inşaa ederek kilise binasından ayrıldıklarını kaydetti.

Fransa'da son olarak Vierzon şehrindeki Saint-Eloi Kilisesi Müslümanlar tarafından devralınarak camiye çevrilmek istenmiş fakat bu talep kilisenin ait olduğu vakıf tarafından reddedilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler