İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gansu'da El Yazması Kur'an Müzesi kurulacak

Gansu'da El Yazması Kur'an Müzesi kurulacak

Gansu'da El Yazması Kur'an Müzesi kurulacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2859 Beğen : 0

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde el yazması Kur'an'ın daha iyi korunması için özel bir müze kurulacağı bildirildi.

El yazması Kur'an, 2009 yılında Gansu'ya bağlı Dongxiang Özerk İlçesi'nde ortaya çıkarıldı. Kapağı sığır derisinden yapılmış kitabın yazıldığı tarihi ve kimin tarafından yazıldığını tespit etmek için Gansu Tarihi Eserler Komitesi özel olarak toplandı. Çin, İngiliz ve Japon uzmanların katılımıyla yapılan toplantıda, adı geçen Kur'an'ın M.S 9. ile 11. yüzyıl arasında yazılmış olduğu kesinleştirildi. Gansu'da bulunan bu nüshanın, Çin'de en eski el yazması Kur'an'lardan biri olduğu kabul ediliyor. Kur'an, Dongxiang etnik grubun tarihi, İslam dininin Çin'deki geçmişi ve Çin medeniyetinin tarihine ilişkin araştırmalar için büyük önem taşıyor.

Öte yandan el yazması Kur'an, Çin'de birinci derece devlet tarihi eserleri listesine de alındı.

Yerel hükümet, bu el yazması Kur'an'ı daha iyi korumak için Dongxiang Özerk İlçesi'nde özel bir müze kurulmasını kararlaştırdı. Kur'an muhafaza edilmesi için kurulacak müzenin toplam yüzölçümü 8 yüz metrekare olacak. Toplam yatırımın 4 milyon yuan olması bekleniyor.Müzenin yıl sonunda ziyarete açılması bekleniyor.

Çağdaş sergileme tekniği ile tasarlanan müzede, kapsamlı bir güvenlik sistemi de oluşturuldu.

Dongxiang Özerk İlçesi, Çin'de Dongxiang etnik grubunun yoğun olarak yaşadığı tek yerleşim merkezi. Nüfusu 510 bine ulaşan Dongxiang etnik grubu, İslam dinine mensup. Özel bir konuşma diline sahip olan bu etnik grup, yazı dilinden yoksundur.

CRI



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler